Blod, Svett, tårar och GLÄDJE!

Även jag har då börjat hänga på RG-forumet och har hittat ytligare lite om oss :)
Anna Kull
RSG.net Moderator


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 3411
Location: Switzerland

PostPosted: Mon, 30-Nov-2009 17:20 Post subject: Reply with quote

I am just home now. (All of sudden a buch of snow) 
I would like to add one more thing about the moderation of the event: Instead of saying "bye bye see you in 2010" or similar he said "Great we finished on time"... This is sooo crazy!!!!! I wrote more about the organization in my post from Berlin... 
About groups: I'd like to start with the SWE group: I really enjoied seeing a new group that shows the pleasure of competing+ I was happy to see that they did a clean routine with 5 hoops on Sat. It is such a good feeling if you do what you can do in comp... Both og their musics are well known (r/r is Gurbanova's old "long term ball music around 2005).
GER I prefer ther r/r choreo to their hoops. 2 gymnasts (Gabor and Marie Protschka) are out and Regina Sergeeva + ? are in. One intressting fact is that the Germans speak Russian during their training sessions. (This does not surprise me but it's still remakable) They will have to work hard if they want to get where their federation wants them to get by not pushing the individuals. (As Jon said: There was NO GER ind gymnast competing regularly. Lena Rübcke went to the Happy Cup instead...) More questions?
_________________
RG is the true reason to go on in my life!
Ni underbara tjejer och tillsammans ska vi ta NM-GULD och även visa på andra tävlingar att vi är grymma!
/Freddie

Ett till förslag till juluppvisningen

http://www.youtube.com/watch?v=2pKCg6tCf5I

xoxo

C

.

Blev superglad av att läsa julias inlägg. Tänk att vi lyckats med "att göra en Sweden" det är mäktigt.
Men jag är ändå helt tom och deprimerad över att vi inte lyckades ta oss till EM.  Jag trodde verkligen på oss, så fruktansvärt mycket...


FAAAAN.


/frida

Vad tror ni om den här till juluppvisningen?



Ge den en chans och lyssna tills den kommer igång. Trevlig!

Vanda

Min läkare suger

Jag måste verkligen byta husläkare. Han är inte min typ. Besöket börjar med att han kommer ut från sitt rum och frågar mig: Är det du som ska till mig? Det har jag ju ingen aning om så jag säger jag vet inte, jag heter Vanda Aronsson. Men han har ingen aning om vem han ska träffa så han måste gå tillbaka till sitt rum för att kolla om det är jag. Det är det, och jag känner mig väldigt persoligt och varmt mottagen.

Läkaren: Vad är det som gör att vi träffas idag da?
Vanda: Jag har fått en böld bakom örat.
Läkaren: Och varför kom du hit för det?
Vanda: För att jag inte brukar ha växande bölder bakom örat och jag tänkte att det kan vara bra att kolla.
Läkaren: Jaha, så varför har du fått en böld bakom örat?
Vanda: Eh, ingen aning.
Läkaren: Men du måste ju gått och tänkt på vad det är för någonting?

Stopp här. Vem var läkaren, han eller jag? Känner att jag i det här läget får ut noll av att självdiagnosera mig. Efter ett tag avslöjar han att han tror att det är en svullen lymfkörtel. Därför ska han också undersöka de andra lymfkörtlarna, varav en i armhålan. Jag har på mig en tjock collegetröja och han försöker sticka in handen för att trycka mig i armhålan, men min klänning är ivägen och allt känns sjukt osmidigt. Jag säger att jag tar av mig tröjan för att det ska bli lättare, men det tycker han verkar vara alldeles för tidsödslande så han fortsätter att trycka mig i armhålan samtidigt som jag kränger av mig tröjan som fastnar på huvudet och situationen blir bara ännu mer osmidig. Den blir heller inte bättre av att han står och utropar: Åh vad jobbigt att ta av sig tröjan, gud vad den satt fast, oj vad lång tid det här tar.

Jag blir seriöst oroad över att alla mottagningar och vårcentraler får betalt per patient. För han kastar i princip ut mig genom dörren efter 5 min max. Om han tar lika "seriöst" på alla patienter får han en timlön på 1680 kr.

Ett blodprov fick jag ta på labbet i alla fall. Så får vi hoppas att klumpen försvinner snart.

Kram Vanda


det här tröstar, lite iallafall..

okej, jag gråter typ här på jobbet. Tycker det här (se nedan) säger en del om oss och att vi verkligen har visat vilka vi är och att vi platsar på stora tävlingar som grand prix och EM.. Att de märkte att vi verkligen älskar vår sport och att tävla är underbart.

Önskar att det kunde räcka lite längre än det gör.

Läs slutet av detta.. (hittat på rgforumet såklart)

Anna Kull
RSG.net Moderator


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 3409
Location: Switzerland

PostPosted: Sun, 29-Nov-2009 21:23    Post subject: Reply with quote

Garaeva has a new ball music *classical*
She must have enjoyed this comp a lot! Very smiley and a great contact to her fans Bounce She is definitely in good shape again her jumps are not as amazing as they had been at some point in the past.
Miteva, Her ribbon routine of today was my favourite of the weekend...great clean pivots and such an emotion!!!! I am angry that she didn't get a medal for this!!!!!!!!!!
Kanaeva dId a clean comp and won well deserved today. She gave me more emotions today then in the AA, but nooooooo comparison to Silvia!
Kondakova She impressed me more in Thiais. Her pivots were a bit shakey today *shapes and releve*
Staniouta, Great hoop! Much cleaner then yesterday. A small drop with ball but a good comp for her.
I will write more tomorrow night. plus answer some questions about groups we have to get our stuff packed now and off to the airport at 6 am...
I just want to say that I really enjoyed the SWE group! They give a different touch to the RG world and show their happiness to compete! I like their choreos and I was very happy to see that their hoop routine went really well on Sat! They could give the best of them in front of the big crowd which is what matters for them Very Happy
I'll let you know more tomorrow...

Anna and Connie


Band/repprogrammet som inte tog oss till EM



/ Vanda

Kändis livet fortsätter..


sökte efter lite på Berlin Masters, och vad har redan kommit upp? jo ett youtube klipp på vårt tunnbandsprgram från lördagen! Blir man inte glad :P
Puss
Freddie

Hemma fran Berlin

Hemma och äntligen duschad och ren. Nu längtar jag bara efter att gå och lägga mig.

Helgen gick inte riktigt som vi ville. I mångkampen klarade vi kvalpoängen i tunnband, vilket såklart var superdupertruperkul på en så stor tävling. Men vi lyckades inte med band/repprogrammet någon av dagarna så där klarade vi inte kvalpoängen. Det blir nog inget BrEMen.

Tävlingen i övrigt var riktigt kul och proffsig. Filmkameror, storbildsskärm (med slow-mo på de bästa sakerna), eskorter, "kiss and cry"-corner, och världseliten. Ganska kaxigt att ha tagit över mattan på förträningen från världens bästa rytmiska gymnast!

Lilla Lukas var absolut vår bästa kontakt med omvärlden. Alla ville ha honom. Till och med Rysslands fruktade tanttränare med lila hår kom fram och gullade. Och henne har vi aldrig sett säga ett snällt ord förut (om hon inte skriker snälla saker med ett väldigt argt tonläge).

Jag har en böld bakom örat. Kanske ska kolla upp den imorgon. Inget jag vill gå och dras med någon längre tid direkt. Imorgon och på tisdag är vi lediga från träningen. Passar ganska bra eftersom jag har tenta på fredag. Som jag inte är 100 % inpluggad på om man säger så.

GODNATT!
Kram Vanda

Tur

Sitter på bussen som jag var 1min från att missa. Jobbet har varit kaos särskilt sista timmen så det ska bli så skönt att komma iväg med gänget. I helgen kör vi<3 f

Berlin!

Har gått runt hela dagen och varit sjukt taggad på att vi ska åka, vi kommer att ha det så kul där nere :D Vi ska bara gå in på mattan och köra våran grej och köra så bra som vi kan!
VI KAN VI VILL VI VÅGAR!<3
/Freddie

Alla vet väl att Tyskland är korvens hemland?


Jullotten

Just nu tjänar vi ihop pengar till RG-sektionen genom att sälja jullotten. I vanliga fall är de där påtvingade försäljningarna väldigt tråkiga och påfrestande, men när det gäller jullotten är jag faktiskt exalterad. Dels för att det är en tävling, där den som säljer flest lotten vinner ett pris (säkert "äran" eller en shampoflaska men ändå). Men mest för att jag tänker på att man faktiskt kan vinna.

Det finns 1 000 000 lotter, och på EN av de lotterna vinner man en Volvo V70 med flexifuel. Chansen att vinna är alltså bokstavligt talat en på miljonen. Men det är inte omöjligt. På EN lott finns den där bilen. Och det kan lika gärna vara en av mina lotter, som vilken annan lott som helst. På en lott kommer personen innan hon/han skrapar säga: jag har två 200:- två 50:- och två 265 000:-. Och sen när hon/han skrapar den sista så kommer det stå 265 000:-. Precis som det med en annan lott lika gärna kan stå 200:- (vilket betyder en Denver radio om jag inte minns fel) och så var det roliga över.

Bara tanken på det gör mig så sjukt sprallig att min pappa nästan börjar bli orolig.

För de som vill köpa en lott kan jag berätta att det finns fler vinster än Volvon (bland annat en Audi, en drömresa för 50 000:- och bonuscheckar på Ica) så chansen att vinna är totalt 10 %.

xx Vanda

.

Jag har du packat färdigt, har säkert glömt massvis 

Fick i uppgift att fixa banden.. hmm det gick sådär.. fiskelinan är på men sidenbanden klarade jag inte. Kände mig som den där tjejen i reklamen för knäckebröd. Ni vet, hon som blir tokig och skriker när strumpbyxorna går sönder.


Sökte på knäckebröd och hittade dessa sköningar.

/F

packar...

tycker att man borde vara lite rutinerad på att packa nu förtiden, så mycket som vi reser, men lättare har det ju inte blivit kan jag säga och fort går det inte heller. Fastnar på saker hela tiden å tänker ska jag ta med de eller hur ska jag gör exempelvis med truppjackan? åka i den eller ha den ner packad? hur ska ni andra göra?
De går i alla fall sakta men säkert =D
/Freddie

Just nu..

..har jag svårt att bestämma mig om jag ska se Paradise hotell eller Grey´s. Det får bli det första. Enormt dumt val eftersom det egentligen är ett helt otroligt omoget program. Men en bekant är med i programmet och numera är det ett absolut måste på kvällarna och jag skrattar lika mycket varje gång.

Dagens bästa från Paradise: -Stavas mest med e eller ä?
                                          - jag vet inte..


/Fridaaa

update på forumfronten..

rgjulia



Joined: 24 Nov 2009
Posts: 2
Location: Sweden

PostPosted: Wed, 25-Nov-2009 12:59    Post subject: Reply with quote Edit/Delete this post Delete this post

latvy6 wrote:
rgjulia wrote:
latvy6 wrote:
what are the names of the girls in the Swedish group? They weren't in Mie, right?


The Swedish group:
Vanda Aronsson
Frida Berg
Julia Persson
Cecilia Rudeberg
Nanya Stattin
Fredrica Pantzar

We didn't compete in Mie, but we are really looking forward to compete in Berlin! Very Happy


so, are you Julia Persson? *o*

WOW, "lycka till" you guys =D

(is there an updated list of participants...? the homepage for this event won't work on my computer for some reason >_<")


haha yeap thats me! And thanks!! Very Happy Very Happy
Nu fick vi ett lycka till! Nu har vi allt vi behöver och det kommer gå så jäklaans bra!


Igår färgade jag banden inför tävlingen och kan inte säga att det gick lika bra som förra gången. Den rosa färgen blev jätte fin men den ökända övergångseffekten a la julia är inte lika klockren den är gången. Mina hände är iaf rosa nu.

Jag börjar bli litte pirrig inför lördag nu. Hoppas verkligen att vi vågar gå in och köra vår grej! Ingen har några förväntningar på oss direkt så vi kan verkligen överraska alla!!

Berlin masters 2009


Vi behöver inte oroa oss för takhöjden i alla fall..

äntligen

okej tjejer, jag är i smått chock! Nördig som jag är brukar jag ju hänga det finfina rgforumet! var länge sen jag var inne nu men gick in idag. Tänkte läsa lite om Berlin. Och där läser jag om.... OSS!!!


latvy6



Joined: 30 Jan 2009
Posts: 377
Location: Oakland, CA

PostPosted: Sun, 8-Nov-2009 6:01    Post subject: Reply with quote

what are the names of the girls in the Swedish group? They weren't in Mie, right?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger  
Anna Kull
RSG.net Moderator


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 3399
Location: Switzerland

PostPosted: Sun, 8-Nov-2009 19:23    Post subject: Reply with quote

I thought that the SWE group was meant to be there earlier. Have they canceled their participation?
Wooohoooo! haha inte mycket, men de har ändå nämnt oss bland namn som kanaeva.
Jag var tvungen att svara!

rgjulia



Joined: 24 Nov 2009
Posts: 1
Location: Sweden

PostPosted: Tue, 24-Nov-2009 10:38    Post subject: Reply with quote Edit/Delete this post Delete this post

latvy6 wrote:
what are the names of the girls in the Swedish group? They weren't in Mie, right?


The Swedish group:
Vanda Aronsson
Frida Berg
Julia Persson
Cecilia Rudeberg
Nanya Stattin
Fredrica Pantzar

We didn't compete in Mie, but we are really looking forward to compete in Berlin! Very Happy
Okej, jag vet att rgjulia är ganska lame, men mobba inte mig för det..
Sådär tjejer, ett av mina stora mål i livet är uppnått, mitt namn står på rgforumet! WOW :)

Ikväll ska jag färga band och Nanyas tyg/klänning (?) haha. Kommer nog bli superfint.

ses ikväll!

Appropå Lugna favoriter...

När jag fortsatte lyssna på Lugna favoriter startade "3 favoriter kl 3". Det går ut på att en lyssnare får välja tre låtar som hon/han vill att de ska spela. Och vad väljer kvinnan? Tears in heaven. Okej att man gillar Tears in heaven, men när de ändå spelar låten 2 gånger i timmen, varför en gång till?

Någon som börjar bli taggad på jul? Här är i alla fall en trevlig julmarknad där man kan köpa julklappar!


Träningstävlingen gick bra idag. Och vi fick en fin present med maskotar, massa toffsar, body butter från Body shop och tigerbalsam av tränare Inger. Tack så mycket!

Av tränare Tessan fick vi 25 jullotter som vi ska sälja tills den 15 december. Fast det är tävling, den som säljer flest får ett pris, så helst ska man sälja fler än 25 st. Let the game begin!

Kram Vanda

Framtiden?

Söker runt på internet efter mitt veckohoroskop. Blev inte nöjd med det första jag läste. Inte heller det 2:a eller det 3:e. Känner att jag nog missat hela poängen med horoskop. För egentligen blir ju dagen vad man gör den till.

På torsdag åker vi till Berlin och jag ska inte behöva läsa ett horoskop där det står att helgen blir lyckosam och att jag har tur i spel. För det är en självklarhet att vi kommer göra vårt allra bästa och ta kvalpoängen!

Tvillingarna 22/5-21/6

Du kan inte ha kontroll över allting. Under veckan tvingas du att ge upp kontrollen över en händelse och låta den utvecklas utan din inblandning. Det känns svårt att släppa taget men du inser snart att du har gjort rätt och du tycker att det är skönt att du inte lade mer arbete på detta än vad du faktiskt gjorde. Händelser i slutet av veckan kan få dig som är upptagen i ett förhållande att önska att du vore singel igen, men detta är en önskan som är kortvarig.

/frida

=D

Sitter i skolan för att jag inte har något bättre för mig, om drygt en timme börjar träningen. Tills dess ska jag väl plugga lite men sen kom jag på att det är ju knut som gäller ikväll så måste börja i tid att sätta upp håret.. (För er som inte vet de så brukar jag inte vara bästa vän med mitt hår när de ska upp i knut ;)) haha knuten kommer att bli gigantisk!!

Och jag har lyckats skrapa ihop hel 2st till publiken ikväll (min mor och far), Pappa hade tänkt att filma också, han har skaffat något nytt program där man kan jämföra med tidigare inspleningar eller typ pausa och rita.. alltså sånt som dom brukar ha på tv i fotboll och hockey...

En variant på hur uppgången kan se ut ;)
/Freddie


Jag, katten och Lugna favoriter

Jag sitter hemma hos Frida och limmar stenar. Huset är tomt, förutom jag och katten (som satt på stolen bredvid och kollade ett tag innan den tröttnade). Jag börjar också tröttna men jag försöker hålla arbetsmoralen uppe. Har limmat i 2½ timme och jag har gjort drygt hälften. Hoppas att det hinner torka innan träningen. För då ska vi ha genrep inför Berlin.

Kom och kolla! Kl 18.30 i Forsgrenska, Medborgarplatsen.

Kram från Vanda

Natten

I natt drömde jag att jag störtade med ett flygplan. Sex gånger. Och jag överlevde alla gångerna. I drömmen tvingade jag min pojkvän Joakim att ta på sitt bälte när jag trodde att vi skulle störta. Det gjorde jag i verkligheten igår när vi åkte buss också.

/ Vanda


19

19 år. Känns som en slags mellanålder. Lika mycket har jag rätten till att ta körkort idag som jag hade för ett år sedan och lika lite har jag förmånen att kunna strunta i mina föräldrars påskrift till lisensen som ska skickas till Siw på Svenska Gymnastikförbundet. Vanda är 20 och lyckligt lottad som kan göra bådadera medan Freddies ynka 17 år inte ens räcker till ett körkort. Det är inte för intet som vi kallar henne Lillan.
Vi andra däremot, Cissi, Frida, Julia och jag, befinner oss någonstans mittemellan allting och att 19 inte känns som en storslagen ålder kanske inte är så konstigt.

För att det inte ska vara en totalt värdelös ålder har jag bestämt mig för att jag härmed inleder mitt liv som 19-åring med ett inlägg på vår fantastiska blogg. Tänkte förgylla den med ett roligt minne från en av våra resor tillsammans.

Byxan. Vi hade landat i Prag samma morgon och var fast beslutna över att upptäcka staden både kulturellt och utbudsmässigt. Vi la upp en plan för dagen i hopp om att hinna se så mycket som möjligt och i denna ingick ett besök till den så kallade John Lennon-muren. Det var en fin mur med massa olika målningar i alla olika färger som en hyllning till John Lennon. Vi blev inspirerade och tog fram kamerorna. Som gymnaster kunde vi inte undvika att testa på lite roliga poser, varav en var att gå upp på händer. Alla var redo och så fort kameran var ställd på sin plats gick vi upp på händer. Resultatet blev måttligt. Någon stod uppe, någon var på väg upp och någon höll på att ramla. Och så hade vi Cissi. Av någon konstig anledning var Cissi på väg ner snabbare än hon kommit upp. Till en början var det oklart vad som hänt men efter ett tag klarnade det; Cissi hade spräckt byxorna. Jag överdriver inte när jag säger att vi stod och skrattade i minst 5 minuter. En turistgrupp som gick förbi undrade nog vad vi höll på med. Roligt var det i alla fall. Som tur var fick Vanda med det på film också så förhoppningsvis blir det en del av en ny version av Rg Seniortrupp - The movie.




Fortsättning följer med fler roliga minnen.

/Nanya


grinig

Grinig är bara förnamnet på vad jag är just nu. Har suttit 6h i sträck och limmat stenar vilket resulterade  i att det numera är lim på naglarna, bordet och på golvet. För att göra hela situationen ännu värre blev jag inte ens vidare nöjd med resultatet.

Undrar vad det blir för väder imorgon, ska nämligen ut i skogen och vandra med jobbet. Ska bli helt underbart att stå och glo i skogen en hel förmiddag. Att få vara i naturen och andas frisk ren luft är det bästa jag vet. (enormt mycket ironi)




Grattis på namnsdagen Cecilia :)

Inatt är det ett år sedan min farbror gick bort. Saknaden är stor.

/frida

Fakta om dietisten Camilla

Eftersom Camilla har börjat gästblogga här tycker jag att alla förtjänar att lära känna henne lite bättre.

Namn: Camilla Gustafsson
Ålder: 22 år (född 13 augusti 1987)
Bor: I en egen lägenhet i Uppsala (och hos föräldrarna i Segeltorp ibland)
Yrke: Dietist (bara 4 år kvar typ)
Sysslar med: Locking (när hon inte testar köttfärslimpor)
Favoritskämt genom tiderna: När Julia drog sig i svansen när vi tänjde höftböjaren och ramlade för att hon drog för hårt
Konstigaste situationen någonsin: Camilla, Vanda, näsblod och en nervös kypare på en restaurang på Kreta.

Kram Vanda




Helgen by Vanda

I morse åt jag stekt ägg till frukost, och nu läste jag gästbloggaren och dietisten Camillas inlägg om att det är supermat så det känns grymt!

Idag hade vi ingen träning eftersom tränarna tyckte att vi var för trötta (och det tror jag att de har rätt i  (eh smör)). Istället tillbringade jag hela dagen i min pappas slöjdsal där jag tillverkade två saker, varav en är en möjlig "secret santa"-present. Så nu tycker jag att vi ska lotta vem vi ska köpa till. SNART! Hann även med god sushi och nu kollar jag på Grey's Anatomy. Planerar att gå och lägga mig tidigt ikväll.

Är taggad på att limma stenar imorgon. Men just nu när jag skrev det undrade jag hur jagh skulle få limmet från Frida. Well well, det löser sig säkrt på något sätt.

Känns overkligt att vi ska till Berlin på torsdag, men också superkul! Ich bin ein Berliner.

Swarovski

Då har vi två dräkter klara och snart kommer frida för att hämta stenarna och limmet. Som julia redan har förvarnat så tar de lååååång tid, tror jag satt i 6 timmar, men fint blir det när det är klart :)
/Freddie

Gästbloggare!

HEEEJ!!! Har i egenskap av "blivande dietist" fått äran att gästblogga på denna underbara blogg =)

Har funderat på vad mitt första inlägg ska handla om och kommit fram till ämnet SUPERMAT. Tränar man gymnastik behövs ju nyttig och energirik mat! Så här kommer mitt första tips på ett Superlivsmedel, nämligen....

ÄGG: Ett ägg väger runt 60 gram varav ca 11 % är skal. I Sverige har vi en av de högsta kvalitetskontrollerna när det kommer till ägg, så ingen salmonellarisk här inte. 
Ett färskt ägg sjunker till botten i en skål med vatten medan ett gammalt flyter upp. Detta beror på att det bildas en luftblåsa i ägget med tiden. Ett ägg som förvaras i kylskåp åldras lika mycket på 1 vecka som ett ägg i rumstemperatur åldras på 1 dag så IN i kylskåp! 
Tänk på: Hönan har bara ETT hål där nere, för alla avfallsprodukter så det kan vara bra att skölja skalet en extra gång....

Varför är då ägg ett superlivsmedel? Jo, det innehåller ALLA de näringsämnen vi behöver utom ett. (Gissa vilket) Mycket protein och fleromättade fettsyror och totalt runt 80 kcal per ägg. Protein behövs blandannat för att bygga upp musklerna och de fleromättade fettsyrorna sänker det "onda kolesterolet" i vårt blod, vilket gör att vi minskar risken för hjärtinfarkt när vi blir gamla.
Dessutom är det ett livsmedel som går att variera i det oändliga (nästan i alla fall)

Behöver jag skriva mer? (här hade jag även tänkt komma med ett dåligt rim som bla inkluderade orden ägg och drägg men jag hoppar över det, måste ju bli seriös nu när jag börjat på universitetet) 

Detta var mitt första tips på nyttig mat, så ta och koka, stek eller pochera (varning, för hög svårighetsgrad som lätt slutar i katastrof) ägg till mellanmål nästa gång!

Många Kramar från Camilla :)


underbar


.

Så var det och lördag och vad jag har längtat efter helg. Spenderade gårdagen med Carro och hade väldans trevligt.

Tog en tripp till Huddinge C med mammsen idag. 2 kuddar, ljus och en julgransmatta inhandlades och en del mat. Min förkylning vägrar ge med sig och idag var det på vippen att jag fick ett sammanbrott eftersom jag inte kunde andas. Har även hunnit med en långpromenad kring sjön med Dysenius.

Kvällen spenderar jag framför tv:n med mamma. Tjing tjong

Dagens bästa: Snart är det jul.

Nu ska jag äta godis, så det så.
/Frida


HA DEN ÄRAN!

Idag fyller våran Nanya hela 19 år, ett stort grattis till dig!!!
Hoppas du får en underbar dag :D
Puss och kram
Freddie

Thanks god it's friday

Inte för att det blir så mycket ledig tid. Idag har vi träning 3 timmar, imorgon jobbar jag på Hotell Rex och på söndag är det träning igen. Efter det ska jag ha pyssel/julklappstillverkning tillsammans med familjen.

Nu är jag med kompisen Anna. Vi har ätit lunch och nu ligger vi och kollar på Grey's Anatomy, äter bullar och dricker varm choklad. Väldigt mysigt.

Kram Vanda

Svullo



Det här roar sig lärare med när barnen har rast.

/frida

Man eller Kvinna?

Hejhopp :)
kom för en stund sen hem från ågesta, där jag hade 3 oförberedda prov, Jippi!
Sedan har jag fått höra att mina kära klasskamrater läser vår blogg =D, men dom tyckte att vi skrev lite för mycket om våra träningar (gör vi?). aja så nu tänkte jag blogga om ngt helt annat...

Efter friidrotts VM i somras så har de varit många spekulationer om 18-åriga Caster Semenya som vann på 800 meter är en kvinna eller man, nu har det iaf beslutats att i vilket av fallen så ska hon få behålla sin medalj. Vad tror ni? är hon en tjej eller kille?

/Freddie

tur att man gillar att pyssla

hej alla glada!
jag har nu börjat med den underbara uppgiften att klistra om alla stenarna som föll av för nån vecka sen.. Mycket trevligt. Har suttit i 2 ½ timme nu och är nästan klar med framsidan. Fint bli det men jag har inte vågat sätta på mig den ännu. Om dom ramlar av igen vet jag inte vad jag gör!



Som frida skrev så var dagens träning inte så himla upplyftande. men min personliga höjdpunkt var i början av tunnbandsprogrammet. Någon skriker INGET KAST i första bytet varav jag ändå kastar. Detta reslulterar i att alla har ett tunnband förutom jag. Jag måste ha blivit förtvivlad för jag börjar uppgivet gå mot mitten av mattan utan tunnband och utan att försöka få tag på ett. Vad tänkte jag? och som vanda undrade när hon såg mig lunka ensam, vad hade jag för plan? gav jag upp?

Idag fick vi massage innan träningen av Elin igen. Inte så skönt med akupressur, men väldigt nödvändigt!
// jullan


Oh, my god!

Jag som alltid använder PROFFS hårspray blev en aaaning förskräckt av den här länken. Speciellt eftersom jag just köpte Extra Super Duper Strong Hold och faktiskt reagerat på att den är lite väl effektiv.
// Vanda

Man blir som man umgås..

Det slog mig just nu att vi tränar 5 till 6 dagar i veckan och inte 4 till 5. Känner mig oerhört intelligent eftersom jag var tvungen att dubbelkolla det hela genom att räkna på fingrarna. Smart! Men, så sägs det ju att man blir som man umgås och jag jobbar ju som sagt med 6åringar.


För att summera dagens träning: Spöken måste varit i hallen för så här dåligt har det inte sett ut på länge.

Kvällens att göra:
*Beställa band
*Kolla priser för försäljning av korv och bröd
*Återigen försöka hitta dopinglistor på världens skruttigaste hemsida
*Kontakta vårdcentralen
*Få studieintyg
* Boka julfika med familje kompisar

 /f


Persson som Persson

Vi tränar tillsammans dag. Varje träning gör vi nästan precis samma sak. Och nu har vi tagit det till ännu en nivå. Nu drar vi till och med samma skämt, i samma situation, fast på olika träningar. Det ligger kanske någon slags trygghet i att man alltid vet vad som ska hända.

Vi kör samarbeten i tunnband.
Julias kastar lite långt i sin brygga-på-benen-risk.
Jenny fångar.
Jenny säger: Var den godkänd eller?
Någon säger: Persson som Persson.

För utomstående kan jag berätta att Julia och Jenny är systrar och båda heter därmed Persson i efternamn.
xx Vanda

Namnproblem

Jag skulle just uppge mitt namn via telefon och jag tror att det slutade med att mannen på andra sidan luren trodde att jag hette Amanda Öronsson istället för Vanda Aronsson. Det är lite problematiskt att inte kunna säga sitt namn tydligt!

Nu ska jag åka in till stan för att kolla på/köpa lite julklappar, innan jag åker till träningen (och behandling med Elin). Jag fick tillbka 250 kr från SL idag, som jag lagt ut på taxi när tunnelbanna krånglade. Så nu känner jag mig rik och oövervinnerlig.

Kram från Vanda


Rast

Helt otroligt vad jag uppskattar tystnad efter några timmar på jobbet. Visst är det kul att leka och försöka locka fram fantasin man hade som barn varje dag men ljudnivån och tjatet tar kol på mig. 

Just nu är jag hemma på lunchrasten för jag har lyckats tappa bort ett papper. Inte vilket papper som helst utan barnens pingistuneringspapper där det står vilka som ska och har spelat. Men framför allt vilka som vunnit. Fast känner jag barnen rätt så har dem nog suverän koll på vilka som vunnit och inte...

Det jobbiga är att pappret är inte hemma heller. Jag kanske får skylla på att ett pappersmonster var hungrig?
Risken är dock stor att fritidsledaren som jag lånade pappret ifrån inte går på min lögn.




/f


Godmorgon

Väckarklockan ringde 06.30 idag, gick upp och klädde på mig, gick sedan ner för att äta frukost när jag inser att jag har gått upp en halvtimme förtidigt! jobbigt, då kunde jag ju ha sovit en halvtimme längre!
Nu ska jag packa väskan, Ha en bra dag! :)
/Freddie

Bra träning idag

Idag körde vi en bra, kort men intensiv träning. Det tog fem minuter innan alla mattorna var utrullade och vi var oroliga för att vi redan låg efter i tidsschemat (vi hade ingen tränare). Men vi körde på hardcore och hann med alla kast, risker (!), svårigheter och nästan all redskapsteknik, precis som tränare Tessan hade ordinerat. Det var svettigt.

Nu har middagsgästerna gått (tränade lite bollteknik och tänjning med kusin Mirjam) och ett lugn har sänkt sig över lägenheten.

Snart ska jag gå och duscha och sen kolla på veckans avsnitt av Gossip Girl. Men först måste jag sitta här och vara lite exalterad över att vi haft besöksrekord på bloggen idag.

Kram från Vanda


Dagens citat

Medans vi kör kast..
Frida: Fången ser lite suddiga ut.
Cissi: Det är ju för att du inte har glasögonen på dig.

bästa sportbloggen EVER

Just nu är vi den 160:e största sportbloggen i Sverige! Grymt! Ni som läser får gärna lämna en kommentar så vi får veta vilka ni är!

Jag sitter fortfarande på jobbet, men är klar för idag och ska snart åka till träningshallen. Numera tränar vi på tisdagar också. Kan berätta att det känns i kroppen! Har börjat få ont i ryggen igen och vaknar typ varje morgon med träningsvärk. riktigt härligt! Men ska inte klaga, det ÄR tufft att försöka kvala till EM.

Idag träffade jag min lärare i bioteknik från gymnasiet och hon vill gärna komma till mitt jobb med sina nya elever. Spännande!

/Jullan

björnar

hallojsan alla våra läsare!
Idag stötte jag på både cissi och vanda på väg till jobbet! Vi kom överens om att det kanske var lite too much att ses varje morgon för att åka tillsammans, men trevligt var det!

Vi hittade en hemsk artikel om ryska björnar som åker skridskor i metro och kunde inte tro våra ögon! Nu har jag forskat vidare om dessa björnar och kan ni tänka er, dessa björnar kan inte bara stå på bakbenen och åka skridskor de spelar tillochmed hockey! Med klubba och puck.

Är inte det här att gå liiiiite för långt?! Jag tycker så synd om hockeybjörnarna, någon som vill hjälpa mig att befria dem?


//Jullan

Snark

Sitter och halvsover på jobbet. Har rast och laddar inför att stå ute i regnet i 2 timmar. Har jobbet kvar till jul. Wieho :-D /F

Män kan också producera bröstmjölk

Sitter på en föreläsning i Utveckingspsykologi och fick just lära mig att män också kan producera bröstmjölk vid behov.

Idag tog jag, Julia och Cissi umgänget till ännu en ny nivå. Vi träffades alla på tunnelbanan på väg till jobbet, och hade då 20 extra minuter att umgås på, eftersom vi inte ses så mycket annars. Mycket trevligt, en ny rutin. Vanligtvis när jag går av i Örnsberg så säger jag "Vi ses imorgon, och alla andra dagar" men nu kan jag säga "Vi ses imorgon bitti" istället. På så sätt får vi aldrig mer än 12 timmar utan vi att ser varanda! Galant!

Nu måste jag fylla på vattendepån!

Kram Vanda


Don't drink and drive

I Sverige är det är lika stor chans att se en taxibil som en rattfull bilförare.

Mååååndag

Ligger just nu i sängen och studerar mina armar. Jag har 10 blåmärken varav två ser helt groteska ut. Till och med brorsan ifrågasatte vad jag hade gjort med mina armar och då är det illa, riktigt illa.


Senaste nytt: I denna sekund utser jag härmed Camilla, en exmedlem i truppen, till vår dietist. Att hon själv inte vet om att hon fått denna utmärkelse är ovestänligt.  Jag har höga förhoppningar och hoppas på tips på vad jag kan äta till mellanmål innan träningen. Mackor i all ära men det börjar blir utjatat efter si så där 10 år.

 /frida

Julen är (inte) stulen

Jag älskar jul. Jag älskar paket. Så idag satt jag och funderade på att jag vill köpa julklappar till alla kära gruppmedlemmar. Men student som jag är tillåter inte min ekonomi det riktigt, så jag tänkte att vi kan lotta en person som man ska köpa julklapp till. Då får alla ett fint personligt paket, samtidigt som det inte kostar skjortan.

Diskuterade det med Cissi och Julia på väg hem från träningen och de verkade positiva. Julia föreslog att presenten skulle kosta en månadsinkomst. Pax för att få present av Julia (hon funderade på en resa till Dubai) och inte av Nanya (0 kr inkomst, tanken som räknas )!

=)

Nu måste jag sanera mitt rum för imorgon ska vi ha middagsgäster (tisdagsmiddag eftersom vi "inte" tränar då).


Två skruvar och ett hyllplan till bokhyllan Einar. Precis vad jag har önskat mig!

Puss från Vanda

Vanliga människor

När man kollar på tv tablån nuförtiden så känns det som att utbudet är större än någonsin. Det verkar som om man verkligen att har gått all in på att det ska finnas något för alla. Man ska kunna skratta, gråta, chockas, läras, informeras och mycket mer, allt på samma kväll. Hur bra som helst. Jag gillar det.

Dock kan jag inte låta bli att fundera över vilka typer av program som skapas och av vilken anledning. Programmen som jag syftar på är Ullared och Sthlm Arlanda. För att få någon slags klarhet i varför man skapar de här programmen känns det som om jag måste börja med varför man tittar på tv. Vilken är den mest troliga anledning till att jag eller någon annan kryper upp i soffan och sätter på tvn?Jag kan komma på en hel del faktiskt och de är just de som jag skrev om i början och såklart en massa fler. Men det är här problemet kommer in. Syftet med Ullared och Sthlm Arlanda är så svår bestämt att jag inte kan komma på en anledningen till att någon skulle sätta på tvn och utbrista "äntligen Ullared"! För er som inte har tittat på Ullared och Sthlm Arlanda så går de endast ut på att man får följa vanliga människor som gör vanliga saker. Det är Ulla som shoppar diskhandskar, Karin som står i vänthallen och Klas som fikar medan frun shoppar fryspåsar. Vanliga människor, vanliga saker. Tvärtemot såpor som Big Brother och Robinsson som man faktiskt direkt kan se ett underhållningsvärde och där deltagarna i programmet hamnar i ovanliga situationer så är Ullared och Sthlm Arlanda en kamera på en vanlig plats där det är personerna som råkar vara där som styr innehållet i programmet.

Det som jag direkt tänker på är vad som är nästa steg? "Sthlm tunnelbanan", "Badhuset" eller kanske "Sergels torg under en dag". Ni kan själva tänka er vad innehållet i dessa program skulle vara. Kanske är det så att vanliga Svensson är så pass underhållande att följa att det är svårt att skriva ett manus och komma på en programidé som slår en vanlig människas spontanitet och uttryckssätt?

Det bör tilläggas att jag har sett ett flertal avsnitt av båda Ullared och Sthlm Arlanda och ser ett stort underhållningsvärde i båda programmen, vem vet jag kanske är målgruppen?


xoxo

C

091115

Söndagen började med 2,5 h träning som gick helt okej. Början var lite tung, med Jennys hinderbaneuppvärmning, men stämningen mjukades successivt upp (för mig var det när Julia med sjukt miserabel min "körde" med tunnbandet som en gangster i en musikvideo när vi värmde upp benen).

Efter träningen gick jag hem och lagade blodpudding m bacon till lunch. Min mamma mutade upp min lillebror som fortfarande låg och sov med lite av min mat. Sen skulle vi kolla på film men jag somnade efter typ 30 min och sov under resten av filmen.

Framåt kvällen kom storasyster+pojkvän och min pojkvän på söndagsmiddag. Och jag bjöd på kladdkaka m vaniljglass. Riktigt mumsigt.



Nu ska jag forsöka sova. Är lite pigg efter min nap men imorgon måste vara vara alert för jag ska köra halkbana. Redan 0745 ska jag vara där.

Lycka till på provet Freddie! Jag är säker på att du klarar det bättre än snubben i din skumma serie =)

Kram kram kram från Vanda

Vad tiden går fort...

...om 11 dagar (9 träningar) är vi i Berlin! känns som man knappt hinner packa upp förrän man måste packa igen =D
och sen är det ju typ jul när vi kommer hem och då måste man ju köpa alla julklappar och så i julstressen, och snart har jag bara 1 och ett halvt år kvar i skolan ;)
juste för er som har glömt bort de (vilket ni såklart inte har) så är det bara 142 dagar kvar tills jag blir 18 så då hoppas jag på en ultra bra uppvaktning från er truppen! ;)

 

 

Nu ska jag läsa igenom matten en sista gång eftersom jag har prov imorgon,
sen ska jag sova och ladda inför morgondagens träning bla.
Sov gott
/Lillan

Dagens fakta

Hur många länder finns det i världen?
Svar: Idag finns det ungefär 244 länder i världen varav cirka 194 är självständiga stater.

Alltså deltar ca 13 % (32 st) av alla länder i världen i en RG-tävling i Tyskland nästa helg!

Vanda

Slut på lördagen

Smått missnöjd över att man inte hängde med N och V ikväll. Ett danspass tackar man ju aldrig nej till. (Hallå varför har inte jag fått något telefonsamtal?!!)
Ni borde fundera på erat nästa karriärsdrag. Glöm psykologi och engelska, "So you think you can dance" är rätta grejen för er.



Har precis haft filmkväll. Inte supersugen på att sova eftersom bilder på mördade tjejer från "Män som hatar kvinnor" snurrar i huvudet. Om 9½h börjar träningen.

Natti /f

Inspirerade av Step Up

Efter att ha kollat på filmen Step Up kände vi oss inspirerade att svänga ihop en dans så här på kvällskvisten. Sjukt fierce!



Kramar från Nanya och Vanda

Seg dag

Usch idag har det verkligen varit en grå dag, kan det inte snöa! :D
Man blir så trött och seg när det är så tråkigt väder, har nog inte gjort något idag, dan bara försvann ändå och nu kom jag på att jag måste plugga så just nu sitter jag med matteboken i knät ;) haha på en lördag!
Nu ska jag äta middag, de blir potatisgratäng med oxfilé yumie :P
Sedan blir det väl att se körslaget finalen.. har inte följt den men de är ju final så då kanske man borde se ändå
// Freddie

Så var årets första glas med julmust uppdrucket.


/Frida

Gåtan om J

Man kan lugnt säga att min inbox på Hotmail inte skulle vara lika full om jag inte hade mina kära gympakompisar och tränare. Ibland kan "man" logga in och ha 9 nya mail, där det diskuteras om stenar, resor eller korv. Här i veckan fick vi ett peppande mail av Inger, men det är en sak jag inte förstår. Vad betyder J? Kanske något i stil med inshallah (Om Gud Vill)?

Citat:

Det är kul och peppande, så nu gäller det bara att få till det där sista och inte tappa redskapen J.

Sköt om er och era döttrar J!

Slut citat.




kul liv!!!!!!!!!

kom hem från Cissi (vi träffas ju så sällan...) för nån timme sen. Såg då vår fina band/rep dräkt ligga och skimmra på min soffa. Eftersom jag strök på nästan alla stenar i onsdags kväll så tänkte jag göra klart den. Den blev så fin. 250 nya diamanter på framsidan. Jag var så stolt och skulle skicka en bild till min fina trupp så jag sätter på mig dräkten.

När jag trär dräkten över rumpan faller en sten. Bra början.. , sen kommer vi till brösten och armarna och dåååå... Diamant regn. 1/3 av alla JÄVLA stenarna fanns nu på mattan under mig istället för på dräkten. KUL!!!! Jag går för att kolla mig i spegeln (2 meter att gå) inte en bra ide..

Numera sitter bara 120 stenar på dräkten. Jag är ledsen och irriterad. Som jag har kämpat! "Dom sitter så bra dom man stryker på!!" Tack försäljaren från åmål.

Nu väntar arbetet med att ta av alla stenarna och limma istället. alltså ytterliggare 4 timmar ska läggas på dessa stenar.

gonatt
/jullan

Fredagskväll

Jag, tre killar, tacos, Saturday Night Fever och en påse chips. En perfekt fredgakväll?

Imorgon blir det jobb på Hotell Rex kl 07.30. Inte astaggad men någon måste ju ge gästerna frukost, eller hur?

Idag provade jag en ny variant av sportdrycken; Lite mindre salt (gjorde en smärre överdosering igår) och blandat med jordgubbssaft. Väldigt mycket bättre än den förra, men jag letar fortfarande efter den perfekta blandningen. Funderar på om citronsaft kan vara en hit, eftersom det inte är lika söt.

Förutom det gjorde jag mitt bästa för att vara så lik Tessan som möjligt och så testade vi Mororeflexen på Lukas ("Lilla Moro").



På väg

Till träningen. Har hål i hakan och dregglar ner hela halsduken med juice. /Frida

Jag kan inte sova

Vet inte om det beror på allt socker jag satte i mig på träningen eller på att jag tog en 2 timmars nap efter jag kom hem från Universitetet i eftermiddag.. Kanske en kombinabion!

Jag sätter nog på ett gammalt Grey's Anatomy avsnitt..

Kram Vanda

Russia

Härom kvällen såg jag en dokumentär på SVT. Den handlade om ryska barn under 14 år som satt i ungdomsfängelse. Vissa för att de stulit tomat och saltgurka men chockerande många för mord. Hur kan så små barn vara kapabla att mörda någon? Många av barnen berättade att de tyckte mycket bättre om fängelset än om sitt hem, där de inte fick någon mat och blev slagna eller övergivna av sina föräldrar. Och plötsligt kändes Ryssland så trash. Och sorgligt. 

Ryssland för mig är ju mest av allt "RG-Ryssland" och jag började plötsligt tänka på var de som vi tävlar mot kommer ifrån och vad de har haft för uppväxt. Jag antar att de kommer från de rikare delarna, men ändå är de från en helt annan värld än vår. Gud vad man inte vet om människor..






Jimmy Choo

Få har väl missat HMs nya design kollektion. Jimmy Choos skor och väskor i all ära men jag föll pladask för smyckena. Love it! Varenda kotte lär ju springa runt med något från Jimmy de närmsta veckorna.




Varför vara unik när man kan vara som alla andra? På lördag håller jag tummarna för att jag lyckas lägga vantarna på något snyggt.

/f


Yack!

Har laddat hela dagen inför min sportdryckspremiär och har nu blandat till den (av vatten, dextropur, salt, citron och apelsin). Men GUD vad äckligt det var. Det smakar brusrablett. Jag hatar brustablett! Undrar hur jag ska kunna dricka det där när jag tränar utan att kräkas. Jag kanske råkade ta för mycket salt? Nästa gång blandar jag den nog med saft för att dölja smaken!

Upp till bevis!

Vanda

Skum

hahaha idag har jag uppfyllt min stämpel (julia!) ;)
har badat i skum, utomhus.. blev något blöt men kul var det i alla fall
Ska till träningen så nu måste jag äta och ladda inför konditionen + de 8 programmen vi ska köra :D
Freddie

God morgon

varför ska de vara så svårt att stiga upp på morgonenen? Tror jag låg och drog mig i 20 min haha skönt är det iaf men tänk vad mycket mindre stressigt jag skulle få om jag gick upp på en gång :p
har laddat upp med en mycket god frukost, 1 tallrik yoghurt och smörgåsar
nä nu måste jag skynda mig till bussen så jag inte missar den, har nämligen prov
Hoppas ni får en bra dag :D
pusspuss

Mens

Förra veckan var jag på bio. När jag gick förbi statyn utanför Konserthuset vid Hötorget skrattade jag åt att någon satt på en binda på en av statyerna. Nu ramlade jag över anledningen på SVT Play; REAs mensbindetest. REA är ju hyvens!


http://svtplay.se/v/1764828/rea/test_av_mensbindor?cb,a1364151,1,f,-1/pb,a1364150,1,f,-1/pl,v,,1764828/sb,k116590,1,f,-1


Appropå...

... BLODPUDDING
Hinner knappt komma till matbordet förrän Isak utropar: "Det är Lithells blodpudding". Tjena, tänker jag men där ligger omslaget och avslöjar Lithells logga. Om det är hjärnor i korven vill jag inte ens tänka på vad de blandat i blodpuddingen. Förutom det mest uppenbara som inte heller är så frestande när man tänker efter; BLOOOOOOOOOOOOOOOOOD.

... BACON
Isak påminnde mig också om en annan sak med kommentaren "I love my bacon". Världens skönaste kille inom kategorin bacon. Enjoy!


She's gonna try to stop me, but she can't run in those little high heels..

Vanda

Nu börjar klättringen uppåt

Nu har jag aktiverat oss på bloggtoppen.se för att vi ska kunna börja vår klättring upp till toppen av Sveriges (sport)bloggelit. Vi hade faktiskt besöksrekord igår på hela 31 unika besökare! Wehhoww! Välkommen alla nya läsare! Just nu ligger vi på plats 329 bland sportbloggarna och en person har klickat på länken för att den tyckte att vår blogg verkade sååå spännande.

Nu måste jag dra för min lillebror har lagat mat (blodpudding med bacon). Yum!

Vanda

Störst Bäst Vackrast

... eller hur va det Nanya? ;)

hämnden är ljuv

Störst, bäst och vackrast  /Fredrica

Obviously from the US

Okej, en sak att se lite kaxig ut på inmarchen, men här har en amerikan tappat förståndet tycker jag. Man behöver ju inte överdriva. Kunde ingen varnat henne?

Vanda

Motståndet på Berlin Masters - Tyskland


Blod Svett Tårar

Låg och funderade lite igår kväll när jag skulle sova...
vill vi inte att RG:n ska bli större i Sverige? För att den ska växa så tycker iaf jag att Sverige borde ta vara på de duktiga gymnasterna vi har och utnyttja dem och försöka se till så att de syns och så att fler blir måna om den här lilla sporten.
Tillsammans ska vi kämpa och klara det här Tjejer! :)

Läste nyss inlägget om korv...

Kul att jag för 20 minuter sen åt korv till middag. Och inte vilken korv som helst utan just Lithells.
För 20 minuter sen var jag enormt nöjd med mig själv. Korven var kokad, potatisen mosad,salladen skuren och köket rent och rensat. Idag var det nämligen jag som bjöd familjen på middag.

Just nu känner jag mig mest äcklad och funderar på hur många hjärnor jag fick i mig... Men gott var det.




/f

Berlin Masters

PRICE MONEY: Provided that at least 3 groups take part in the competition the following price money will be paid:

all- around:

1st place € 1.500
2nd place € 1.000
3rd place € 750

finals: no price money

Korv

Sitter och försöker hitta billig korv till att sälja på juluppvisningen och ramlade in på Lithells sida om korvmyter:

Finns det grishjärna i korv?

Svar: Ja ibland så kan det slinka med en och annan hjärna, men vad gör det om korven ändå är god.

 

Som alla vet är jag verkligen inte kräsen, men snälla. Det är som att säga "ibland när jag bakar slinker det ner lite spott och smuts, men vad gör det om kakan ändå blir god?".

 

Rent principiellt blir det nog inte Lithells..

 

Hittills ligger City Gross i topp!

Vanda

 

 


Trött

Jag tror att det finns något som heter kronisk trötthet. Och just nu känns det som att jag är drabbad (hur man nu kan ha en kronisk sjukdom "just nu"). Det är meningen att jag ska plugga psykologi hela dagarna, men istället sover jag. Förutom att plugga hade jag två punkter på programmet idag. Den ena var en körlektion i mörker och den andra var ett besök hos naprapaten Joe. Men Joe var sjuk idag så det blev det inget av. Då kunde jag sova ännu längre (för annars skulle jag varit där om 30 min). Men körlektionen står fortfarande kvar på schemat.

Igår fick vi massage av Tessans kompis Elin. Det kändes bra och jag började inte gråta för att det gjorde så ont. NÄR jag blir rik (som Nanya säger) ska jag ha massage mint 3 ggr i veckan.

Jag när jag är stor och rik (och bröstopererad)

Dags för frukost, ha en bra dag!
Vanda


-

Håller med Vanda i inlägget nedan.. Ofta de inte ens hintas om att vi vann med si sådär 10 poäng? skandal!!

/jullan

Rapport från Svenska Cupen

Läser Svenska Gymnastikförbundets rapport från helgens tävling:

"På truppsidan såg vi juniortrupper från C4, Torsby och Halmstad och på seniorsidan var det Sol, C4 och Energo (utom tävlan) som kämpade för att ta hem guldet. Det var också en första chans att visa upp sig inför uttagningen till NM som kommer att ske i januari. Det märktes att det var lite darrigt hos alla och envar och det återstår nu mycket hårt arbete under resten av året för att slipa detaljer inför den slutliga NM-uttagningen."

Men vilka vann? Host.

/ Vanda

www.solflickorna.se hittar du föreningens rapport från helgen!

.

Alla har vi drömmar. Vi drömmer om ett EM. En dröm som betyder många timmar i träningshallen. Ett mål som är tufft och svåruppnåeligt. Men vi har börjat kämpa och redan gjort större framsteg detta halvår än någon period tidigare.


Vi är överlägset bäst i Sverige och det bästa Sverige haft på länge. Vart vi än åker så får vi höra; Vilken fin trupp! I Tjeckien chockades OS domare och tyckte vi var väl värda att få representera Sverige på ett EM. Både denna domare och tränare från Serbien och Estland chockades över att det fanns en så bra trupp från lilla Sverige. Vi kanske inte slåss om medaljerna på EM men vi platsar på en högre nivå än den svenska.

i berlin tar vi det.


f

Jag är helt slut. Orkar inte ens hålla ögonen öppna. Men pappa bakar sockerkaka så nog allt ska jag hålla mig vaken. Jag erbjöd mig att hjälpa till, det är ju trots allt Fars dag, men just sockerkaka fixar han faktiskt bäst själv så det slutade med att jag rengjorde skålen. Smarrigt.



Nanya, du glömde Nike påsen i bilen. Är för lat för att sträcka mig efter mobilen och smsa.


Så var tävlingen slut

Sitter i bilen på väg hem med nanya och mamma. Går dagens var mindre lyckad. Fast vi vann. Dagens tunnbands program var bra! Band/rep har gått bättre.. Nu laddar vi inför berlin :) /f

Bite me

En liten tanke.
Tänk om två i grupp var bisexuella eller lesbiska och blev ihop. Vilket drama det kunde bli! Jönköping är bra än så länge. Polisen har stängt av vägen utanför eftersom det bor väldigt viktiga personer här nu. Vi.
Nu har tränarna kommit!
Vanda

på hotellet

Sitter på hotell rummet med Frida i Jönköping (haha ovanligt att det är jag och frida som bor tillsammans, eller inte) och väntar på att Julia och Vanda ska komma. 
Puss och Kram Lillan

Jönköping nästa!

Ja om mindre än en halv timme sitter vi i bilen på väg till jönköping! dock utan Cissi :(
I helgen gäller det, kavl till EM och NM nu fixar vi det här tjejer
VI KAN VI VILL OCH VI VÅGAR !

pusspuss

Tribute

Idag kom jag på en sak. På Solflicksdagen 2010 ska vi göra en tribute. Den ska inte vara till Michael Jackson som alla andra tributes nu för tiden, utan till oss själva. Jag tänker mig ett medley med alla våra program genom åren, tre friståenden, två repprogram, ett bollprogram, två tunnbandsprogram, ett bandprogram, ett tunnband+käglor och ett band+rep. Jag tror att det blir succé!

Vi ses snart!
Kram från VANDA

PUH!

Nu får vi i alla fall köra som sista punkt så att Nanya kan vara med på lördagen. PUH! En sten lyftes från mitt hjärta. PUH! PUH!

Om högre makter finns är dem jävligt elaka.

Vi kör band/rep ca 16.30. Nanya har skrivit klart sitt prov 13.15. Det här kommer inte gå, det skiter sig! 3h 15min är alltså tiden Nanya har på sig. 3h och 21 min är vad Eniro räknar med att färden tar.  Visst mamma kanske kan köra ikapp 6min om vädret nu är bra. Men uppvärmning & ombytte är bara att glömma, andas kanske Nanya hinner med.

Dags att packa.

Cissi krya på dig! Hoppas du inte har svinis. Tänker på dig

/f


Stackars stackars Cissi

Cissi har blivit supersjuk och kommer antagligen inte kunna tävla i helgen. Så himla tråkigt. Så nu pågår det febril aktivitet om hur vi ska klara oss utan henne (vilket inte är lätt för att vi vill att hon ska vara där). Hoppas verkligen att Kicki har haft en bra dag idag så att hon är på gott humör när hon ska bestämma sig för om vi kan köra lite senare på dagen. För då kan Nanya (som skriver prov i Stockholm till kl 13.15) hinna med tävlingen på lördagen också. Förutsatt att allt går som det ska. Annars kanske Annie får göra en hjälteinsats och hoppa in.

Idag fick jag och Julia förfrågan på tunnelbanan om vi var "ryska dansare". Med tanke på mina sammetshotpants och stävlar tror jag att vi kanske hellre ska tolka det som "strippor".

Nu ska jag äta pannkakor som min snälla mamma har stekt till mig till efterrätt och packa väskan.

Tänker på dig, världens bästa Cissi!

Kramar

Så var dagen slut.

Kom nyss hem från en fika med "gamla" gänget.
Fick ett mystiskt mejl med en orderbekräftelse från the phone house. Vad jag vet tecknade jag ett abonemang med Comviq. Blev jag lurad av försäljaren? Eller har jag missat något?

Barnmat - Semper förlorar marknadsandelar till OLW och Estrella
Haha!


/f

Nostalgi - lite blandade bilder




Kram Vanda

f igen

Resan Jönköping-Stockholm har jag nu bokat av mamma Taxi. Färden påbörjas 15.00 och vi beräknas vara framme runt 18 i Segeltorps trakten.

3/11

Det är konstigt att vissa människor inte förstår vad ett nej betyder. Trots ett antal ignorerade vänförfrågningar på facebook vägrar människan att ge upp.  Förstår inte poängen med att bli vän med okända människor. Så snälla Stefanie från ett annat land inse att jag inte tänker bli vän med dig. (Lite cred får du ändå för din envishet)

/f


Vem ska få åka buss själv Jönköping - Stockholm?

Min mamma föreslår att den som missar mest under tävling får ta bussen. Vad tror ni om det?
/ Vanda

Så var man...

tillbaka till det vanliga livet. Höstlovet är slut och skolorna öppnar igen = time to work. Swishade fram på skridskor under dagen och var lite lite bättre än barnen. Proud!

Slumrade till på bussen innan träningen och var väl så där allmänt seg i musklerna. Träningen flöt på bra med byten, tänj, kroppsövningar och program. Har väl kört bättre men är hyffsat nöjd :)


ÅH NEJ! Jag har gjort en Cissi upptäcker jag precis i skrivande stund. Jag har spräckt mina leggings på insidan av låret. Mina muskler måste ha växt fasanfullt mycket efter dagens träningen...

Dags för att ta ett bubbelbad och krypa ner i sängen med första boken ur Twilight serien. Hoppas den är lika bra som alla säger...



/Frida

Rapport från Tjeckien

På Solflickornas hemsida finns en artikel om vår resa till Tjeckien. Enjoy!
http://solflickorna.se/

Och det klirrar så bra..

Vilken känsla att gå på prisutdelningen med tre medaljer som slår mot varandra i ett underbart klirr! Vi körde en bra tävling, förutom en "liten" detalj. I band/rep börjar jag programmet med att kasta till mig själv, göra 2 kullerbyttor och sen (vanligvis) fånga. Men när jag gjort mina två kullerbyttor och sträcker upp armarna för att fånga är repet inte där. Skumt tycker jag, för man känner oftast om man gör en konstigt kast. Jag kollar bakåt, repet är inte där. Jag kollar framåt, repet är inte där heller. Jag kollar uppåt. Och där hänger repet. Mellan två plankor i taket har knuten på mitt rep fastnat, och det hänger nu som ett lod rakt ner. Tur att vi har reservredskap säger jag. Men trist att det hände, för om det inte skulle hänt och vi hade kört lika bra efter, så hade vi kammat hem guldet.

Nu ska jag iväg till Psykologiska instutionen på Stockholms Universitet för att få en introduktion på nya delkursen, Utvecklingspsykologi. Är lite trött efter resan, men jag ser fram emot träning måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag och tävling i Jönköping lördag, söndag.

Ska försöka lägga upp filmena från tävlingen men jag har just nu lite tekniska problem.

Ha en bra dag!
Vanda

Home sweet home

Här kommer lite bilder från när vi var i Prag, vi hade 2 mycket roliga dagar tillsammans där vi laddade upp med shopping, foton, thaimassage och en heldag för att undersöka Prag mm..


HEMMA

Nu är man hemma från en grymt lyckad resa till Tjeckien! Inget har gått fel på den här resan. Eller, mitt pass valde att stanna lite längre på planet och Vandas nyköpta jacka valde att stanna några dagar extra i Tjeckien.

3 MEDALJER OCH 1 POKAL rikare är man efter denna helg. Livet kan inte bli bättre!

/f

RSS 2.0