2009

Detta har verkligen varit gymnastikens år, jag har haft så kul med er!
Satt och tittade igenom årets bilder och det slog mig att vi har verkligen fått uppleva massor! Glädje, Tårar, Hopp, Besvikelse, Lycka, Kärlek och en enorm gemenskap, Vi har Trott, Vi har Vågat och Vi har även Lyckats
Gott Nytt År!!!
Massa kärlek till er, nästa år är det Guldregn som gäller
Freddie

Sista dagen.


Sitter här och funderar på hur året har sett ut. På 365 dagar har jag ju självklart upplevt massvis. Det första månaderna var det klassen som gällde, vi hängde dygnet runt. Framåt våren närmade sig studenten och det var plugg och skivor som gällde så fort jag inte hängde med gympagänget. Huxflux tog jag studenten och kastades in i vuxenvärlden med en tanke om att bli idrottslärare. Sommaren kom och vi tränade förfullt, satsningen mot EM tog fart. Samtidigt jobbade jag ihop en slant på Pantbanken och passade på att ge mig ut på camping i ett militärområde. Min älskade mormor gick bort och sommaren fick ett rätt taskigt slut.

Augusti kom och jag började på Universitetet. Det blev en tuff månad. Jag gick hemifrån 07.15 och kom hem 20.15. När jag inte pluggade eller tränade sov jag eftersom jag var trött konstant. Visst var människorna härliga och kursen intressant men samtidigt var gympan viktigare. Så jag gjorde mitt bästa beslut under hela året och började jobba istället. Började som vikarie och var alltifrån fritidspersonal, idrottslärare till franskalärare för årskurs 9 trots att jag inte kan ett ord franska. Tillslut fick jag en fast punkt och är numera resurslärare. Vi kämpade till max med gymnastiken och fick oss en törn när allt vi drömt om gick i kras. EM-kvalet gick inte som vi önskat. Men det som inte dödar det härdar och denna höst har vi kommit varandra ännu närmare och tillsammans är vi starkare än någonsin. Detta år har vi tillsammans hunnit med:

Läger i lillsved, Miss valentine (Estland), Sportlovs träning, Rg-star (Halmstad), Regions tävlingar (Uppsala och Stockholm) Stadshushet, Påsklovsträning, Kalamata cup (Grekland), Solflickdagen, Glade Rg-dager (Norge), Svealand (Uppsala), Studenskivor, Mottagningar, SM (Uppsala), Pizza middag hos Julia, Uppvisning (Eriksdalsbadet), Sommarlovsträningar, Crazy days (Vera sport), Funktionärer, Läger (Enköping), Fått nya dräkter, Lindat tunnband, Rg-star (Övik), Reg + Fika försäljning(Forskgrenska), Uppvisning (Lidingö), Loppis, Limmat stenar Tjeckien+Prag, Svenska cupen (Jönköping), Berlin masters, Juluppvisning, Korvförsäljning, Födelsedags firande, Holland och julklapps byte och jullovsträning + vanliga träningar så klart!

Samtidigt har jag hunnit lära känna nya vänner och umgåtts med de "gamla". Jag har kommit en lång bit på vägen att hitta mig själv och vad som betyder mest för mig. Så nu sitter jag här och är 6hp rikare med 1000tals nya minnen. Jag har i princip ett fast jobb och kan konstatera har varit mitt hitintills bästa år.  År 2009 kretsade ju livet runt gymnastiken. 

Jag längtar efter att få sätta klorna i år 2010 och spendera ännu mer tid tillsammans med mina favoriter.
Tack för ett underbart år!

Kärlek /frida

Bokslut i bilder


Bokslut

Träningsvärk någon? Jag känner mig lite mör både i benen och i ryggen. Kanske efter min specialbrygga från golv till golv jag kom på igår, som vi ska lägga in i programmet. Det blir sååååå läckert.

Sista dagen på året och dags för bokslut. Vilket år vi haft!

Fler utlandsresor än någonsin; Estland, Grekland, Norge, Tjeckien, Tyskland och Nederländerna.
Mer svett.
Mer tårar.
Massor av lycka och skratt.
Ett kort sommarlov.
En jordbävning.
Ett trasigt plan som var tvunget att vända om.
Hysteriska (roliga!) studenttider med flera studentmottagningar om dagen.
Inbjudna till SM-firande i Stadshuset.
En ny tränare.
En ny maskot.
En tillförtlitlig barnvakt.
Förlust av fina tunnbanden.
Skador.
Byxor som spricker.
Guld.
Silver.
Brons.
Tillförlit.

Massor av ögonblick med er som jag minns och alltid kommer att minnas med glädje och kärlek.

GOTT NYTT ÅR CECILIA, FREDRICA, FRIDA, INGER, JENNY, JULIA, NANYA, THERESE (och alla andra). ETT NYTT DECENNIUM, MED NYA MÖJLIGHETER!

MASSA KRAMAR FRÅN VANDA


Tågblogg

Sitter nu på tåget påväg mot Skåne och Lund där jag ska tillbringa nyårsafton. Tog för ovanlighetens skull med mig datorn eftersom tågresan tar hela 5 timmar och 44 minuter. Om allt går som det ska så är jag framme 21.22. Verkligen värt den långa resan när man tänker på priset och syftet med en ipod är väl egentligen att stänga ute ljudet från tågrälsen? Jobbet var kanske inte så kul idag eftersom nästan ingen ringer dagen före nyårsafton men men mer varm choklad åt mig...

x0x0

C

Babyface

På Lukas dop frågade Julia mig varför bars ögon är så stora. Nu sitter jag och pluggar Utvecklingpsykologi och här kommer svaret:

".. the round face, with it's chubby cheeks and big eyes, induces adults to approach, pick up and cuddle the newborn"



/ Vanda

Haha älskar detta klipp :P


29/12

Jag startade dagen med lite bolibompa. Mest för att jag inte har lust att se på matlagningsprogram när jag precis vaknat och framförallt inte någon meningslös amerikansk serie.

Idag ska lilla Lucas döpas så nu vid lunchtid bär det av till kyrkan för oss alla. Kul att umgås utan att befinna sig i en gymnastikhall. Håller tummarna för att jag även ska hinna träffa Johan en sväng idag innan träningen.

tjing tjong/f



-

det ryktas att
Nanya idag utbrast "det viktigaste är att min piruett syns!!"
xoxo Gossip girl

.

Dagens citat:

Vanda är mycket irriterad och upprörd över att Seniortruppen alltid får rulla in mattan och till slut kan hon inte hålla sig längre utan säger med nedlåtande röst "Sluta spegla er och rulla mattan".

Julia viker sig av skratt och flinar i flera minuter.


Försvunnen

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH ***** ****
Pappa kommer inte alls kunna köpa tunnbanden, det är stängt t.o.m 11 januari! Dags att ringa och skälla ut KLM?
Vad gör vi nu, kan ju vara bra att ha tunnband när vi nu tränar i princip varje dag under lovet?

EFTERLYSNING
7st tunnband är försvunna sedan den 19/12. Tunnbanden försvann någonstanns mellan Arlanda-Amsterdam. Flygbolaget KLM ansvarade för dessa viktiga ögodelar men lyckades trots löften om att vara extra försiktiga slarva bort dessa. Hur detta är möjligt är ännu oklart då tunnbanden har en diameter på 89cm.  I övrigt var de skyddade av ett så kallat tunnbandsfodral vilket var blått med texten SWEDEN. 





Har du sett dessa? Ta då kontakt med oss.

Feelings

Idag sa Julia att hon hade en bra feeeling på de nya ändringarna.

Jag och Cissi kontrade genast med två låtar, som handlar om just feeelings:



Godnatt!

Vanda

just nu

Det ryktas att Vanda känner sig sinnesjuk och gör dumheter på Facebook.  Frida längtar efter varmare breddgrader och klurar på hur hon ska bli rik.

27/12

Åh herrejesus vad mycket folk det finns i Stockholm. Var i skäris igår och köerna var enorma! Till och med när jag åkte hem mitt i natten efter en filmkväll var det fullt med människor på tunnelbanan. Hela situationen kändes tragisk eftersom jag i princip var den enda som var nykter och kunde stå på benen.

Idag vaknade jag vid halv 1 och tog en sväng på stan med S. Sedan bar det av till träningen. Hallen var ockuperad av över 100 dansande människor och värmen och svettlukten vi mötes av var inte att leka med. Jag och Vanda tog oss en svängom och sedan ägnade vi träningen åt att göra ändringar i programmet.



Tjejer pappa åker till Spånga och köper tunnbanden på tisdag.

/f


.

Idag har jag kollat på hela första säsongen av "Make it or break it". Jag har fortfarande pyjamas på mig. Men nu ska jag duscha och göra någonting av mitt liv. Imorgon är det träning igen. Vad ska vi göra utan våra älskade tunnband? Jag längtar i alla fall efter att ta tag i programmen!

Vanda

28 %

Ett efterlängtat jullov och en avklarad tenta så nu är jag ca 28 % DIETIST!

myspys

Idag är min säng sådär extra skön. Så mjuk och gosig att jag bara vill ligga kvar under täcket hela dagen. Fast det går inte försig för jag har lovat mammsen att gå en promenad och vid fyra kommer mina kusiner hit för lite julmys.

Jag hade en toppen julafton igår. Paketen jag fick var klockrena. Och de jag gav bort verkade också bli uppskattade. Lagom till när Kalle började bar det av till min kusins flickväns släkt. Kalle var rolig, tomten var snäll och maten var toppen. Lill-tjejen i familjen fick en sminkväska och hoppmatta som vi lekte med hela kvällen. Det bästa var nog att vi gick ut och åkte pulka och snowracer. Tänk om det kunde vara jul flera dagar om året.

Gissa vad jag är glad för att få gå på Bounce den 20/4!


/frida

Juldan

Jaha då har man börjat juldan med ett träningspass, hade nämligen tävling med min bror om vem som kunde sitta längst i stolen, familjen trodde ju stort på mig och de gjorde även jag men tyvärr är ju även min bror en tävlingsmänniska... till en början var det jag som var helt oberörd och jag kände att jag skulle ta hem den här matchen utan problem, men sen satt brorsan kvar och jag började känna  av hur mina benmuskler börja bita hahah,jag gick ner efter 5 minuter, tyckte att de kunde räcka :P
så de blev dessvärre en förlust för mig men jag tycker allt att brorsan fuska, han kan ju inte det här med riktigt stolen som man har lärt sig på träningen ;)
¨
Puss och Kram
Freddie

jul jul strålande jul

Varje jul vaknar jag kl halv sju senast och då kan jag inte somna om för att jag är så pirrig. Jag brukar föörsöka vänta till halv 8 i alla fall, innan jag väcker mina syskon som hellre vill sova. Men i år gick jag och la mig väldigt sent och jag önskade verkligen att jag skulle kunna sova lite längre. Och det gjorde jag! Rekordtiden: 09.00. Förövrigt hade jag en riktigt mysig jul med familj och lite släkt. Idag firas det ännu mer med släkt no 2.



24/12

GOD JUL!


Ikväll klädde vi granen...



... och tomten passade på att svänga förbi

Defileringen från Berlin

hahah jag gillar när dom zoomar  in oss XD

Dan före doppardan

Vaknade klockan 7 imorse av att det är någon dåre som ringer hem, fast i själva verket var det ett sms min bror hade skickat till hemtelefonen dagen innan... men jag lyckas somna om rätt snabbt efter :)
Sedan har min dag bestått av att baka julgodis, slå in julklappar och så har jag även slingat håret så nu är jag lite blondare :) och nu blev julskinkan precis klar så här hemma har det verkligen varit julstök hela dagen!
Puss och Kram
Freddie

.

Jag har precis som Frida haft en crazy dag på stan. Men först årets sista lektion. Vi hade opponering och fick tillbaka en rapport som vi skrivit i grupp. Läraren tyckte att min grupp var BÄST AV ALLA, BÄST, BÄST! Så vi firade med Pizza Hut, ett bra avslut på skolåret.

Nu sitter jag och dricker te med en chokladdipper som jag fick av Adéle som jobbar på P & B. Mycket smarrigt.


Längtar efter en avslappnande jul, men än är det mycket att fixa. Mamma går just och lägger sig och gör en announcement (ANNOUNCEMENT) om att julstöket börjar kl 06.00 imorgon bitti. Dags att gå och lägga sig tror jag!

Kramar Vanda

På stan med hela stockholm

Har spenderat dagen på stan med vincent. Nu är julklapparna inhandlade. Ute i sista sekund men det var jag inte ensam om. Har även hunnit med att klippa mig och hälsat på Cissi. Ikväll blir det en tur till kvantum och sedan pulkaåkning med johan :)

det blir nog en god jul ändå.

Vilken mysig julavslutning! Nu väntar jag med spänning på bilder av:
  • Frida i morgonrock
  • Cissi i rosa underkläder
Appropå sms mig och Frida emellan skickade jag ett sms typ 02.39 igår när jag låg i sängen. 02.42 hade jag fått svar, men det upptäckte jag inte förrän morgonen därpå, för jag låg redan och sov när det kom. Man vaknar ju inte av signalen.

Jag ska nog äta middag nu.

Älskar er mina prinsessor!

Kram Vanda

Julklappsbyte

Som Vanda hade föreslagit så träffades vi alla på Kofi för julklappsbyte och den mest exalterade var nog Vanda själv. Cissi hade varit duktig och ordnat lappar som vi skulle dra å se vem som skulle få sitt paket först, Julia fick först sen Vanda, Frida, Cissi, Nanya och sist jag. Måste säga att det va väldigt duktig av oss att lyckas köpa heeeelt olika saker. Det varierade allt mellan handgjort smycke till en morgonrock.

Jag fick en klänning av Nanya som hon hade sytt själv och en termosmugg :)
Tack så mycket! Klänningen passade jätte bra :D
/Freddie

Måndag

Tack vanda för smset kl halv 9 på min första lediga dag! Först bubblade irritationen fram men lika snabbt började jag skratta för mig själv. Det är sjukt hur mycket vi ses. Tur att ni är sådana underbara personer. Nu är det dags för lunch inne i stan. Ikväll blir det julklappsbyte. Jag har inte fixat klart... Stressigt. Ha en bra dag /frida

äventyrsresor AB

hur ska denna helg sammanfattas är den stora frågan just nu. Kanske ordet kaos passar bra in? Det började redan på arlanda med en liten försening men vi var glada ändå. Tunnbanden hade ovanligt smidigt fått följa med ända till gaten med endast en "manuell check". Svårare blev det när flygvärdinnan tittade på tunnbanden och sen på det smockfulla, redan sena flygplanet, skakade på huvudet och sa Impossible!!! Hon tog våra käraste ägodelar och lovade att de skulle komma fram till Amsterdam hela.

Vi väntade tålmodigt vid rullbandet. Inga tunnband. Vi väntar lite längre - inga tunnband. Jakten börjar. Vanda står i kö i en halvtimme för att få prata med KLM. Väl framme vid disken får vi höra att bagagekillarna har lastat av tunnbanden men nu är de spårlöst försvunna. Hela truppen letar över hela Schipol, som är en ganska STOR flygplats, Nanya flörtar med bagagekillar och får höra om källaren, där allt försvunnet bagage hamnar. Dit får vi inte gå.

Efter 3 timmar ger vi upp och går mot tågstationen för att åka vidare mot Utretch där vi ska bli hämtade av tävlingsledningen. På tågstationen möts vi av kaos och en riktig surgubbe berättar för Inger att inga tåg går, polisen har stängt av tågtrafiken!! Varför? Jo en Crazy Mad Man har bestämt sig för att ta en springtur i tunnlarna runt flygplatsen. Passande.

Vi äter middag (pasta med citat vanda: Barnmats köttfärssås?). När vi beslutat oss för att ta en taxi till Utretch börjar tågen gå igen så det är bara att vänta. Glada sätter vi oss på tåget och säger. Nu kan det BARA gå bra imorgon..


ha ha, kul. Nejnejnej. Äventyrsresan fortsätter. Det är Inte slut här. Jag väcks av ett sms från min moster som berättar att många flyg börjar ställas in från flygplatsen i Amsterdam. Vi väljer att ta det problemet efter att ha tävlat klart.

Tävlingen i sig gick bra. Bra tunnbandsprogram (med ihoplånade tunnband i olika, missmatchande färger) och med endast 2 små misstag, band/rep var det lite fler missar men en bättre poäng. Vi kom två och slog både Holland och Storbritanien. Vann gjorde Azerbajan som kom 4a på VM.. Vi var nöjda med tävlingen men poängen låg väldigt lågt.

Efter tävlingen började äventyret: KOMMA HEM. Motorvägen var så gott som avstängd, bussar var det inget snack om. Vårt flyg var iaf inte inställt, men hur i hel**** skulle vi komma till amsterdam? Tågen kanske skulle gå så två snälla föräldrar körde oss till tågstationen. KAOS. Det går några tåg ibland fick vi höra. Å så plingar det till i tavlan ovanför oss 18:40 mot amsterdam central. Det var inte säkert att tåget skulle gå men vi chansade.

Woho tåget rullade och efter ett smidigt byte av både tåg och bajsblöja på fullsmockat tåg (bra jobbat Inger) var vi framme på flygplasten. Vi var redan inchekade via Ingers man så vi skulle hinna. Otroligt!
Vårat flyg var ett av de få som skulle lyfta, även om det var 2 timmar försenat. Vi kom hem.

Trötta satte sig jag, Cissi och Vanda i en taxi. Taximannen Nos var inte en rolig männsika. Han ville ha 200 spänn extra eftersom han skulle köra till tre adresser. No thanks. Men vänta: Ni kan få det billigare om ni betalar kontant. För trötta för att argumentera gick vi med på att åka i 150km/h svarttaxi hem. Bra. Vi skulle iaf få sova 3 timmar inatt.


Jag försov mig.


/jull

PS. Såhär i efterhand, Skulle vi åkt? JA!!!! Vi är hemma med ännu en erfarenhet i bagage. Tack tjejer och coach och Lukas för en underbar resa!!

Herregud

Om det är något vi har lärt oss den här resan är det att det gäller att göra det bästa av situationen. Nu är vi i alla fall hemma! Med en silvermedalj.

Fortsättning följer, godnatt!

V

Vädret

Helgens väderprognos över Holland:
Det ser ut att bli kallt imorgon med cirka -8 grader och på söndag så kan temperaturen vara allt emellan +1 till -6 och risk för snöbyar.

Hälsningar Meteorologen

Holland here we come

Då va allt färdigpackat och jag ska nu ta min skönhetssömn och imorgon så beger vi oss till Holland, de känns som om man knappt hinner packa upp innan man man ska åka iväg igen :P

Dagens mysterium:
Har haft ont under foten under dagen...
Kom nyss på att jag klev på spikmattan när jag skulle gå upp imorse, inte så konstigt att jag har haft ont ;) Man vaknar till rätt ordentligt kan jag säga.



Nu kör vi Tjejer!!!

/Freddie

091218

Nanya undrade om det fanns 500 språk i världen. Här kommer svaret på den frågan:

"Det brukar anses att antalet språk i världen varierar från 3 000 till 8 000 beroende på hur man räknar. Det är svårt att ange en exakt siffra för hur många olika språk det finns eftersom gränserna mellan vad som är ett eget språk och vad som är en dialekt av ett språk är ganska oklara. Man drar inte språkgränserna enbart efter om språken har liknande ordförråd eller liknande grammatik. Indelningarna har även geografiska, politiska och religiösa orsaker."

Imorgon åker vi till Holland för att tävla. Det kommer att gå bra. Vi har laddat upp ordentligt med smörgåstårta hemma hos tränare Tessan. Mycket trevligt, med underhållning i form av korttricks utförda av Tessans lillebror. Och såklart massa pladder som vanligt.

Nu ska jag bestämma mig för om jag ska packa eller gå och lägga mig. Tror nog att jag ska packa så att jag har det gjort. Men jag är sjukt trött.

Kram Vanda



Fredag

Klockan är 22.22 och jag tror de flesta vet vad jag önskar mig. Sista dagen på jobbet idag för det här året. Nu har jag lång ledigt enda tills 11 januari. LYCKA! Lekte kull med barnen ute i solen och njöt av vintern. Träningen gick bra idag. Jäktade vidare hem till tränare Therese som numera är utbildad idrottslärare/hälso- någonting. Så trevligt så, trots allt gnäll av mina kära vänner. Att man börjar fråga "Är vi framme snart?" efter 3 minuter är inte okej. Vi avslutade vår kväll vid busshållplatsen med lite allsång.


Grattis Tessan!

Ska lägga ner det sista i väskan nu. Freddie svammlade om att packa allt imorgon men som vi alla vet skulle det resultera att Freddie dyker upp 2 timmar försent på Arlanda.

Själv höll jag dock på att missa att skriva ut biljetten inför resan. Lyckat.  /frida

Efterlysning

Är det någon som har 3:e boken i Twilight serien att låna ut?


Intern fråga: Kör vi landslagströjan eller den vita t-shirten?

17/12

Vilket snökaos det har varit idag. Hann vara på jobbet i 1min innan jag fick hoppa in som vikarie för en lärare som inte kunde komma till jobbet. Hon bor nämligen i Nyköping och trafiken stod helt stilla. Men det gjorde inte mig särskilt mycket för istället för att sitta inne hela dagen fick jag åka pulka med 3orna. Det blev julbord till lunch och efter det fick vi se en liten julföreställning gjord av 4orna. Börjar ju nästan få lite julstämning. Eftermiddagen avslutades med en super promenad i snöovädret till Fruängen. Som vanligt vid första snön går ju inte SL:s bussar. Men jag hann i tid till träningen!


På lördag åker vi till Holland för att tävla. Igen! Nu jäklar ska vi avsluta den här terminen på topp tjejer. Det här ska bli en riktigt riktigt god jul.
Nu ska jag sätta igång med packningen. Det har nästan blivit en vana att packa inför utlandsresor så allt går numera på rutin.


/frida


091217

Vilken snöstorm!

/ V

Skepptisk

Det ryktas att Jude Law och Sienna Miller är tillsammans igen. Hur kan världens snyggaste kvinna ta tillbaka en man som varit otrogen med barnflickan?




Kväll

Det finns massor med saker som jag borde ta tag i ikväll. Men istället tänker jag krypa ner i sängen och se film.
Grattis Vanda som klarade teoriprovet idag! Du är grym.


/frida

onsdag

hela kontoret befinner sig just nu i lunchrummet för att dricka glögg och äta lussebullar. Sen ska alla festa hela natten lång! Jag som har varit med och planerat denna julfest sitter ensam på labbet. Imorse läste jag en artikel om att många människor känner sig ensamma på julen, nu är jag en av dem! Haha känner mig verkligen mobbad. Ska lämna det här stället och åka till träningen istället. Mycket trevligare än pepparkakor, lussebullar, glögg, lekar, julbord och efterfest eller vad tycker ni? ;)

Tänkte också passa på att gratta Viktor Knaust ännu en gång då han har tagit KÖRKORT!!!! Grattis Knaust!

/jullso


091216

Igår när jag skulle gå hem från universitetet var det kallt och det snöade och blåste hur mycket som helst. Där gick jag med vinterskor, sjal vantar och mössa och så plötsligt faller det ner ett helt knallgrönt pilblad framför mig. Konstigt tänkte jag och gick förbi. Men sen var jag tvungen att vända mig om, för de var verkligen MYCKET konstigt. Tittade upp på träden ovanför och alla var helt bruna och inte ett blad så långt ögat kunde nå.



Jag tog det som ett tecken på att nu ska allt gå bra. Äntligen.

Vanda

15/12

På två dagar har jag hunnit med att åka skridskor och stjärtlapp. Dessutom har jag roat mig med att bygga snögubbar, snölyktor och gjort snöänglar.

Detta hände på jobbet:

Förälder                - Tjejer säger ni till någon fröken att A går hem?
Jag ropar till svar - Jag är vuxen så jag har koll
                               Förälder skrattar lite generat


Kände mig oerhört vuxen i det ögonblicket.

Just nu ser jag på Sunes jul och skrattar högt! /f


Coola effekter


/Nanya

Äcklig bild Frida!

Nu har jag tagit mig friheten att ändra designen på bloggen. Får se om den gamla kommer tillbaka imorgon efter jag har blivit utfryst hela träningen.

Nu ska jag sova!

Vanda

Miss Valentine

Tjejer hur gör era föräldrar med resan till Estland? Har ni koll på deras flygtider och boende?



På tal om korv
/frida

Korvexplosion

På tunnelbanan på väg hem satt jag och fantiserade om att någon av mina föräldrar hade gjort makaronipudding till middag. Men i porten insåg jag att alla var på premiär av min farbrors nya film och att det var helt tomt hemma. Min första tanke var en till dag med korv på menyn (typ 768 i rad känns det som) men efter att ha tänkt efter på gårdagens korvtillagning bestämde jag mig för någonting annat:

Pappa: Vad var det som just exploderade i mikron?
Vanda: Åh, det måste varit min korv.

Istället blev det pasta med ugnsgratinerad kyckling. Snart klart att hugga in!

På tunnelbanan sa jag också till Cissi och Julia att efter att ha läst PM från tävlingen i Holland som vi ska på tyckte jag att de verkade så bra på engelska. Kom hem och hittade det här mailet från någon av arrangörerna:

Herewith I sent you the detailed forms of our Tournament. Please check or the are correct! Then you will be 1,5 hour before departure time at the airport, I hop this will do.

Kram Vanda


som kameleonter

vi åker ju och tävlar på lördag. Idag fick vi veta att takhöjden i tävlingshallen är 7 meter (4 meter lägre än forsgrenska, där vi tittsomtätt kastar upp i taket). Men vi sa bara Oj några gånger för att sedan anpassa oss och göra det bästa av situationen. Själv tycker jag det är en himla tur att vi redan nu vet hur läget ser ut! Tänk vilken chock annars..
Träningen gick alltså bra idag! De låga kasten må se lite mesigt ut men vi kastar iaf med ingen risk utanför.. Party!
jag tror på oss! <3
/jullan

God morgon, god morgon

Glad lucia, om man nu säger så. Startade dagen med risgrynsgröt och julvört och tände tredje ljuset i adventsljusstaken. En kanon start på dagen. Nu ska jag bege mig till skärholmen och julhandla med mammsen.


Kl 20.00 väntar träning. Gillar verkligen beslutet om kvällsträning.

/frida


Visste ni...

Visste ni att:

BRÖD = "Ett stelnat skum med väggar av koagulerade veteproteiner, förstärkta med gelatiniserade stärkelsekorn"

Låter inte så jätteaptitligt. Tror att jag ska använda mig av trivialnamnet "bröd" i fortsättningen också, finns nog risk att skrämma framtida patienter annars.
Frågan är alltså om det är så jätteviktigt att kunna det här begreppet inför en tenta...

 


KORV

Vi tjänade 3710 kr på korvförsäljningen. Det är nästan en persons hela resa till Holland nästa helg. Tjoho!

Nu ska jag ta en powernap tror jag innan jag tar ett ryck för att möta mina favoriter igen, vi klarar ju inte så många timmar ifrån varandra.

Bra jobbat idag!

Kram från Vanda

12/12

Först var två unga tjejer och handlade 400 korvar + bröd på city gross. Någon timme senare blir affären rånad.  
Idag händer det grejer i Huddinge.

 


Försäljningen gick bra! Tjänade ca 3000 kr. Tunnbandsprogrammet gick kanon på uppvisningen. Band/rep programmet var lite skakigare. Det blev några missar men i det stora hela såg det riktigt bra ut.

Dags att hoppa i plurret. Ikväll ska vi fira Nanya :) /frida

Senaste nytt

Seniortruppen befinner sig just nu på uppvisning. De genomförde just ett klockrent tunnbandsprogram. Försäljningen går som smort men de ligger fortfarande back. Xoxo gossip girl

Jack Black


Skickade sms till Cissi och Julia förra helgen och sa att Calle var lik Jack Black. Båda trodde att jag menade Jack Sparrow i Pirates (och ingen av dem fattade varför jag skrev så). Här kommer bakläxan!

svaller

Det sägs att:

  • Tränare Jenny åt TVÅ lussebullar igårkväll?
  • Cissi sågs med sugrör i öronen och spelandes luftgittar på tunnelbanan igårkväll?
  • Fredrica gillar skumpartyn?

you know you love me, xoxo Gossip girl


full fart.

SURPRISE, ser ut som vi ska ut och åka igen innan jul.. Nästa stopp blir Holland den 20 december. Jag känner mig som en popstjärna på turne. Kanske borde vi skaffa oss en turnebuss? Ett privatplan vore nice! Sponsra någon? Det här vore nice:



Nu ska jag iväg och träna, blir mycket nu: onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag, måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, flyga och träna lördag och sen tävla söndag!

Ska bli grymt kul, men sen är vi värda ett litet jullov på några dagar!
förövrigt känner jag på mig att alla bandkast kommer sitta som en smäck idag på träningen eftersom jag gav hela truppen chocklad igår. (bara 4 rutor, man är ju elitgymnast....)

//julls

Tänker så det knakar

Sitter just nu i sängen och funderar på framtiden. Nästa fredag tar mitt fasta vikariat slut, vad som händer sen är ett frågetecken. Håller tummarna för att jag ska få stanna även nästa termin. 

Sen har vi då det största bekymret, vad ska jag utbilda mig till? Idrottslärare har alltid varit något som lockar men nu tvivlar jag. Naprapat? Fysiolog? Forskare? Brandingenjör? Just nu lockar rehabliterings avdelning på sjukus mest, men finns det något sådant yrke och vilken utbildning ska jag då välja. Herregud, frågorna är många och alternativen ännu fler.

Något som är helt säkert är att jag vill utomlands. Vad sägs om 2 månader i USA eller Australien?




Time will tell /frida

Skrattretande

Har haft världens sämsta dag på jobbet, är så irriterad att jag kokar. Som pricken över i så är det stopp på tunnelbanan. Härlig dag, verkligen! /Frida

:(

Det blir ingen riktig god jul

Eriksdalsbadet + Snorkel = Sant

Godmorgon alla glada :)
idag blire simtur för mig i eriksdalsbadet, har fått order om att ta med mig cyklop, snorkel och simfötter haha jag undrar hur mycket jag kommer hitta på bassängens botten, inte lär de bli något korallrev i alla fall.
/Freddie

9/12

God morgon!

Eftersom årets julkalender är alldeles för barnslig till och med för mig så har jag startat en ny tradition. Numera startar jag varje dag med att titta på minst ett avsnitt av Sunes jul. Det finns inget bättre sätt att starta dagen på.

/frida

Juluppvisningsprogrammet

Igår hände en rolig sak på träningen. 

Vi höll på att hitta på programmet till juluppvisningen när jag sa: "Vi kanske kan avsluta med den där diamanten med banden". Ingen hade en aning om vad jag pratade om, så då började jag derigera var alla skulle stå för att prova min idé.

Här är allt fortfarande i sin ordning. Jag kommer på något konstigt, alla forsöker lite halvhjärtat. Men det är nu historian ändras. Istället för att utveckas till ett fiasko eller klinga ut i ett ingenting, där alla säger: "Jaaa.. Fast nääeee" så blev det en succé. Alla tyckte att det var bra.

Sjukt ovanligt att alla är överrens så snabbt att det blev en nästan bisarr situation för min del.

Nu låter det som att jag är en helt ouppskattad och misslyckad människa i vanliga fall men jag lovar att jag känner uppskattning från mina älskade vänner! Trots att jag inte kommer med så fantastiska idéer varje dag.

Kom och se oss på Juluppvisningen och köp MASSVIS med korv! I Enskedehallen vid Gullmarsplan kl 14.00 på lördag!

Kram Vanda

Benlös?

/Freddie

8/12

Dagens tips: Kolla alltid att du har jäst hemma innan du väljer att baka.



Av tomten önskar jag mig en bil

Jag och Julia konverserade om vinstskatt i bilen på väg hem. Diskussionen uppkom när jag berättade att jag önskar mig en bil i julklapp (kanske en Ford Smax som Cissi har?) och Julia sa att jag kunde vinna en V70 på jullotten. Då sa jag att jag hellre vann den billgare så att jag inte var tvungen att betala lika mycket vinstskatt. För jag har hört att ingen som vinner bilar har råd att behålla dem. Men vad är egentligen vinstskatten? Hur mycket måste man betala?

Läste det här..

Tävlingsvinster som inte kommer från arbetsgivaren är skattefria om de är i annan form än kontanter och värdet är högst 0,03 prisbasbelopp, avrundat till närmaste hundratal kronor.

Har du varit med i en tävling i t.ex. TV eller en tidning och vunnit, ska du vanligtvis betala skatt på vinsten. Om det är den personliga prestationen som avgör om du vinner ska du beskattas för vinsten. Är det däremot slumpen som avgör är vinsten skattefri.

Tävlingsvinster är skattefria om de består av föremål som värderas till högst 1 300 kronor inkomstår 2009 och 1 200 kronor inkomstår 2008.


.. och blev inte klokare alls. Betalar man eller inte? Ingen bil kostar ju mindre än 1200 kr men samtidigt är det inte kontanter. Någon som förstår?

 

Kram Vanda


7/12

Så var det en ny vecka. Idag blev det träning utan tränare och vi hann med allt vi skulle även fast vi drog ner på vissa delar. Än en gång har vi bytt musik till juluppvisningen, numera är det "Release Me" som gäller.


Freddie och jag stötte ihop med en mycket pratglad fullgubbe på tunnelbanan på vägen hem. Skrattade så jag grät över hans frispråkighet och skämt. Enligt han själv påminnde Freddie om hans snygga dotter och han verkade mer än nöjd med sitt egna utseende. När vi väl var framme i Fruängen hade vi, eller rättare sagt fullgubben, pratat om droger, rån, fester och självmord. Jag valde att avsluta konversationen när han började sjunga "Jag vill ha en egen måne" och önskade honom en trevlig kväll med ett stort leende på läpparna.

Samtidigt kände jag blickarna från övriga passagerare. Är det verkligen så fel att prata med alkolister? Denna man var enbart trevlig och sände inte alls ut några obehagliga vibbar. Jag bryr mig faktiskt inte, för han fick mig att skratta och ett gott skratt förlänger livet.




/friddii


Julbak

på senaste tiden har jag blivit väldigt sugen på att baka efter träningarna, i veckan blev de saffrans kaka och idag blev det lussebullar och chokladdoppad mandelkrokant mycket smaskigt :P får se hur länge dessa gottigheter är kvar, de brukar försvinna ganska fort här hemma då en och annan trycker gärna i sig mer än en bit per gång ;)
/Freddie
P.S Nu har även mina föräldrar bokat resa till Miss Valentine, vi kommer att få en enorm svensk hejaklack :)

Min dag hittills i bilder och ord

09.25 ringer klockan. Snoozar till 09.28. Sen går jag upp. "Hej polkagris", säger min pappa.


Jag gör iordning frukost, och fotar den för att lägga upp den på bloggen. "Måste du fota maten för att få klartecken från tränarna, innan du äter upp den?", frågar min pappa.



10.06 springer jag till tunnelbanan för att hinna med den som går 10.12. Det gör jag inte.

Tränar i 2,5 timme. Lång uppvärmning m rep, mycket kropp, rep/bandkast och lite juluppvisning.

Kommer hem och värmer gårdagens middag till lunch. Sätter mig framför tvn för att äta och upptäcker att det 'Vem vet mest'. Blir lite glad. "Kommer man hem för att kolla på reprisen av 'Vem vet mest' då är det illa", säger min pappa. Kanske ännu värre att jag fastande framför 'Shake your ass off', en kombination av Let's Dance och Biggest looser, efter det. Men nu har jag slitit mig, för jag måste verkligen plugga.

Jag längtar efter ett inlägg om Julias och Jennys matlördag!

Kram Vanda

6/12

Är hemma och är sjuk, så det blir ingen träning för min del idag. Som tur är mår jag bättre än igår så imorgon räknar jag med att komma till träningen.

Eftersom jag bara degar runt hemma tänkte jag ta tag i det här med bilder.
 6 gymnaster + 10 år + föräldrar+ tränare + kameror + 4 systemkameror= ENORMT MYCKET BILDER! Så nu ska jag sätta mig ner och föra över alla mina bilder som har anknytning till gympan till ett USB. Tjejer ni kan väl göra likadant så bränner jag ner alla bilder på en skiva till var och en ?



/frida


På begäran



/fotografen

Vilken skräll

Vad hände igår egentligen svenska folket? Att Calle fick stanna i Idol är chockerande. I för sig diggar jag Calles personlighet. En extra eloge för att han kan vifta armar och ben åt alla håll och kanter helt i otakt.  Personligen tycker jag att Tove är arrogant och i vissa ögonblick snudd på dryg. Men rent karriärmässigt  vinner Tove med hästlängder.


Såg Harry Potter igår och visst är de lite lika? Eller kanske var det mest personligheten..


/frida


FIG-profiler

Satt och surfade på FIGs (Gymnastics International Federation) hemsida och hittade våra tävlingsprofiler som vi fyllde i för ett tag sen. Skumt att vem som helst kan kolla på oss! Om du har lust att söka på andra grymma gymnaster (räknade just ut att Kanaeva har ett BMI på 15), klicka här.

PS. Fridas bild är ett montage, hon hade ingen så jag tyckte att det var festligare.

Nu ska jag gå och lägga mig för imorgon ska jag servera frukost. Yippi.

Vanda

CATS

Jag var just och såg Cats på Cirkus med min mamma och mina systrar. Eftersom det var avstängt där vi skulle sitta fick vi sitta på första raden. Min syster var överlycklig, men jag misstänkte att vi skulle få uppleva spott och svett på nära håll. Och det fick vi. Men mest konstigt var ändå de sjukt intensiva blickarna som katterna gav oss när de krålade längst fram på scenen. En spännande upplevelse, men i andra akten bytte vi till några platser längre bak. Blev en shysst kombination faktiskt.

Väldigt bra dansare fanns det i musikalen. Speciellt två stycken var mina favoriter, de gjorde den mest fantastiska aktrobatiken. Vilka lyft! Lätt som en fjäder såg tjejen ut där hon flög. Och när hon stog på händer på killens underarm. Muskler!

Vi håller på att öva in en dans till juluppvisningen och där är meningen att vi i par ska göra tre olika lyft. Frida och Freddie hade lite problem att komma på något snyggt, och efter att ha sett deras försök blev de här dansarnas lyft ännu mer imponerande. No offence!


Vanda



Jobbigt


Suck,pust och stön. Min säng är ockuperad av ett gigantiskt berg av nytvättade kläder. Det finns inget tråkigare än att lägga in tvätt i garderoben. Sitter på tillräckligt avstånd för att kunna ignorera berget samtidigt som jag våndas över de kommande 3 minuterna som det tar att lägga in tvätten. Oj oj, vilket problem..

Fick hem reklam från Naprapathögskolan och känner verkligen att det är något för mig. Kruxet är då bara att utbildningen kostar 360 000kr. Utbildningen är 4år lång och hur jag ska lyckas överleva som fattig student plus tvingas betala den enorma summan har jag inte en susning om. Dessutom vill jag komma bort från Stockholm några år, vill uppleva något nytt.

Dags att ta tag i kläderna. /frida


Eftersom fotografen inte publicerat bilder på år och dar gör jag en insatts. Här är min tisdag.  


lallar på youtube


Vissa gillar muskler


.

Vilken dietist vi har skaffat oss! Choklad efterrätt och allt. Fast tror jag tröståt för hela julen igår. Både lussebulle, pepparkaka och morotskaka. Nästan så att man skäms fast gott var det ;) nu är det träning. /Frida

TRÖSTMAT

Camilla skriver igen.

Trots att jag inte tränar gymnastik längre eller är med i truppen finns NI fortfarande i mitt hjärta. Man slutar inte andas gymnastik och laganda bara för att man sitter 10 mil norrut...
Känner mig därför både ledsen och besviken över er missade kvalgräns och EM. Det hade varit så häftigt att se er äga mattan på EM! Men ni får ta och regera på NM istället och visa att ni VILL och KAN! 

Mitt bidrag till uppmuntran är därför ett recept på en efterrätt med CHOKLAD, tröstarnas Rolls Royce!

För att koppla till mitt framtida yrke har jag ett lite smalare recept som smakar precis som ett vanligt. (Tro mig, vår klass har testat och njutit)
Så ta och njut av chokladmousse ikväll tjejer!

4 Portioner

100 g mörk choklad
2 äggulor
2 dl mellangrädde (kall)

Smält chokladen över vattenbad och rör ner äggulorna.
Vispa grädden löst och vänd ner chokladsmeten i grädden.
Dela upp i koppar och ställ kallt i minst en timme eller tills den stelnat.
Garnera gärna med hallon

Skillnaden mot att använda vanlig grädde är en tydligare chokladsmak och 60 kcal + 6 gram fett mindre per portion. (Så varför inte äta lite mer för att kompensera)

Ni vet att ni ändå är BÄST!
Många Kramar till er!!!!

1 December

Bara 23 dagar kvar till jul! Idag startade jag förmodligen dagen som precis som 10000 andra barn i Sverige, jag tittade nämligen på julkalendern. Visst jag är 19år men tradition är tradition.

Var inne i stan och tittade på NK´s julskyltning med jobbet idag och sedan bar det av till skansen med två av barnen. Det visade sig vara lite fel årstid eftersom många djur höll sig inomhus, men vi hade skoj ändå. Så lite julstämning har jag allt fått idag. Plus att jag ska hem till Johan ikväll och baka pepparkakor. Hoppas att han kan muntra upp mig lite för jag är fortfarande helt sänkt av att vi inte klarade EM kvalet.

Dagens citat: (Två barn diskuterar olika pizzor de har ätit)
                    - Jag har ätit grispizza.
                    -Men du äter ju inte gris.



/f

Om du kan - undvik Berlin-Schönefeld


Berlin-Schönefeld måste vara en av de äckligaste flygplatserna i Europa. Sjukt otrevlig personal. Inga bänkar över huvud taget, inte ens i gaterna (det fanns typ inga gater utan bara en dörr ut till planet). Burger King med 2 veckors skräp i en hög i mitten av restaurangen. Inga stolar där heller, 3 höga bord att stå vid bara. Och så vidare. Undvik om du kan är budskapet.

Filmen utspelar sig när vi ska gå ut till planet. Eftersom det är kö stänger personalen dörren ut och säger åt kvinnan framför oss att vänta. Men det hör inte hon så hon trycker till hantaget: och larmet går. Kvinnan får världens utskällningen och sen får vi stå där i det härliga ljudet. Bara som grädde på moset.

Kram Vanda


Saffran

Som ansvarig från RG-sektionen i Försäljningskommitén på Juluppvisningen vill jag uttala mig på en punkt; Saffran. Tack gode gud att vi inte ska baka lussebullar nu, när saffran kostar minst 60 kr/gram. Tack gode gud för korv med bröd!

(Fast igår bakade jag lussebullar med mandelmassa och det var GOTT!)

Vanda

Solstrålar



/ Vanda

RSS 2.0