Några gamla bilder innan träningspass 2


 
                                                                                  

                                                                    

Fan Frida! =)

 

Miss Valentine 2008

Jag är förvånad över att jag är först att uppdatera =) Trodde att Frida skulle vara snabbare. Jag är så lycklig efter den här resan, har verkligen haft en helt underbar helg!

Orkar inte beskriva hela resan nu, eftersom den innehållt lite för mycket snabbmat och lite för lite sömn (behöver verkligen sova) men en snabbgenomgång är aldrig fel. Vi kom 9 totalt på tävlingen, före Narvi ett Estländsk lag. Vi slog tyvärr inte Övik, fastän vi var SKRATTRETANDE/ÅNGESTFRAMKALLANDE nära i tb/käglor (0.05 p = en halv osträckt fot). Men det blir till NM stället efter den kommande veckan med 27 h träning framför oss. Helt grymma gymnaster på tävlingen. Har aldrig kunnat tänka mig att jag skulle tävla mot ryska landslaget eller träna på samma matta som Anna Bessonova. Kul att vara på en så stor tävling! 

Men mest av allt vill jag tacka alla mina underbara kompisar. Har haft jättekul och jag älskar verkligen att vara med er! Till tränare Tessan (som nu officiellt vet att vi har en blogg men inte vågar läsa den eftersom hon tror att vi ska snacka skit om henne) och Inger (som inte kunde följa med) vill jag bara ge en stor kram för att ni är underbara tränare och människor som lägger ner så mycket tid och engegamang för att vi ska bli så bra och ha så roligt som möjligt. Ni lyckas verkligen! 
     
Kul med Lena också som har varit en jättebra ordningsam och gullig coach under helgen!

Nu ska jag testa på första avsnittet av Private Practice.

Jag väntar på bilder!

Puss och kram från Vanda

24/2

HEMMA I SVERIGE!

Och så var våran lilla resa till Estland över. Denna resa som jag trodde skulle gå i hälsans och svältenstecken tog en helt annan vändning. Yoghurt, frukt och snabbmat var det vi levde på. Men vad ska man göra om alla matställen är stängda klockan 11 på kvällen? Tacka vet jag Mc donalds, till och med rysslandslandslag åt där så det så ;)

Torsdag 22/2
Resan från arlanda till Tallin gick smidigt och snabbt. Tyvärr var inte bussresan till Tartu lika mysig. Efter en tre timmars lång syrefri bussfärd i 100 grader var vi alla rätt trötta, men det var bara att dra på sig träningskläderna och sätta igång och träna. Hallen var enorm! Den var hur underbar som helst, skulle göra allt för att få  träna där. Läktarna var utdragbara, hur coolt är inte det?! Vi körde lite kasst och sammarbeten. Extremt hungriga var vi sedan tvugna att sitta och vänta på att våra tränare skulle vara klara från ett möte. Klockan hann bli runt tio innan det  var dags för avfärd mot hotellet. Hungriga som vi var åt vi en enormt billig middag på mc donalds, inte nyttigt på något sett, men vi är som sagt inte ryska gymnaster som klarar att leva utan mat. Klockan hann bli rätt mycket innan vi kunde krypa ner i våra sköna sängar på det fina hotellet. 

Fredag 23/2
Fredag, och första tävlingsdagen. Klockan ringde för mig och fredrika klockan halv 7, svensk tid halv 6. Ingen av oss var särskilt pigga men vi tog oss ner till frukosten. Hela truppen hade börjat äta förutom cissi och julia. Att Julia inte kommer i tid var inget som vi reagerade på men Cissi! Det var något nytt. Tessan gick upp och knackade på, och det visade sig att de hade försovit sig. Som tur var hade vi rätt mycket tid på oss.
Vi hade förträning klockan tio och allt gick riktigt bra. Sedan var det dags för en väldigt lång väntan, hela 10 timmar lång väntan för att få tävla. Dessa timmar spenderade vi sittandes på en hård läktarbänk. Som tur var bjöd tävlingen på väldigt fin gymnastik med gymnaster VM nivå. Vi hann även få i oss en mindre god korvsoppa och en yoghurt. För att vi inte skulle dö av hunger tog vi även en promenad i solen till en mataffär. Tyvärr höll den inte lika bra standard som svenska mataffärer, färdig gjorda mackor eller sallader existerade inte. Klockan tickade på och vi fixade både hår och smink och blev rikitigt snygga. Till slut var väntan över och det var dags att sätta igång att värma upp. Vi lyckades även ta lite plats på förträningsmattan innan den ryskamaffian invarderade mattan. Det var en skön stämning i truppen och ingen verkade vara okontrollerat nervös. Det blev äntligen vår tur att inta golvet. Vi körde ett väldigt bra program som vi ska vara stolta över, även fast det skedde individuella missar. Repprogrammet har blivit så himmla mycket bättre och det ser bra ut inför NM. Poängen blev tyvärr inte tillräckligt hög för att vi skulle slå våra konkurrenter Örnsköldsvik, men vi tar dem nästa gång. Härligt nog slog vi ialla fall Estland. När vi sedan skulle ta bussen mot hotellet kom de ryskagymnasterna och trängde sig, så det var bara att vänta på nästa buss. Även denna kväll var klockan såpass mycket att vi var tvugna att äta på mc donalds.

Lördag 23/4
Även denna morgon startade halv 7 och en hotellfrukost. Denna morgon hade julia och cissi inte försvovit sig utan de hade råkat ställa klockan en timme för tidigt. Förträningen gick bra och denna dag tävlade vi bara med tunnband/käglor programet. Det blev en lång dag innan vi fick tävla och några av oss passade på att sova lite på golvet i vårat lilla hörn i hallen. Väl dags för tävling var jag väldigt nervös. Vi körde programmet bra och höll ihop som trupp men vi har kunnat och kan köra mycket bättre! På kvällen var det gala, vilken innehöll några väldigt bra nummer, medan andra nummer floppade totalt. Klockan hann inte bli lika mkt denna kväll och Nanya och Julias mamma såg till att vi kunde äta på en pizzeria i närheten av hotellet. Pizzan var jätte god och pizzerian var jätte fin. Mätta och belåtna gick vi tillbaka till hotellet, vissa galnare än andra. Frågan är vad hade Nanya egentligen druckit? ;)  Efter lite modellande i hissen sammlades vi på nanyas och vandas hotellrum och tittade på det vi filmat från dagens tävling och gjorde upp planer för vad vi ska ändra i programmen. Efter lite prat kröp vi alla ner i våra sängar.

Söndag 24/2
Jag var så enormt trött att jag inte ens hörde väckarklockan ringa. Det kändes som att jag inte sovit på 100 h. Jag var verkligen tvungen att anstränga mig för att kunna resa mig ur sängen. Vi rammlade ner till frukosten för att sedan direkt gå och lägga oss igen. Vi var tyvärr tvugna att cheka ut från hotellet klockan 12 och vår buss gick kvart över 2. Vi spenderade tiden genom att strosa runt i lite affärer och åt pannkakor med glass till lunch. Jag köpte ett par vita lofers som jag är jätte nöjd med :)
Bussresan gick snabbt och smidigt och vi pratade på om allt mellan himmel och jord, bla Lenas pappas matkunskaper, falukorv med köttbullar är väl inte direkt någon succé. Inchekningen gick snabbt och smidigt. Säkerthetskontrollen eller vad det är gick inte lika smidigt, både Freddie och Vanda hade omedvetet varsin sax i handbagaget haha. Hur kan man ha en sax med sig omedvetet?!
Efter lite taxfree kollane och korsordslösning gick vi på planet och på började hemresan. Då passagerare på planet började fråga oss om våra tunnband vi hade med oss kändes det som att vi var en turist attraktion men det är ändå kul att folk våga fråga vad vi sysslar med. Efter en ganska turbulent laddning kunde vi sätta fötterna på svensk mark och avsluta denna utlandsresa.

Tack för en jätte rolig resa tjejer och bra jobbat, hoppas någon laddar upp lite bilder sen :)
Ses imorgon <3 / Frida


Nu är det nära

Hej på er :)

Om bara några timmar så sitter vi på flyget på väg till Estland, åh det ska bli sjukt roligt.
Har packat färdigt nu, är så nervös att jag har glömt något men jag har sms:at med frida så jag litar på henne... :p

Kan inte fatta att det är så nära nu, nerverna börjar spöka lite när jag tänker på tävlingen ;) men vi ska ha det så roligt och hämta insperation av de andra gymnasterna, vi tävlar ju endå mot världeliten.

Nu ska jag checka en gång till så att jag inte har glömt något
Vi ses imorgon tjejer Puss och Kram Fredrica


Onsdag 20/2

IMORGON ÅKER VI TILL ESTLAND!!!!!

Ska bli så enormt spännande att se världsgymnaster, jag ska bara njuta och hämta inspiritation. Självklart ska jag och hela truppen helt enormt sjukt bra program!!


Nu måste jag packa! Pass,pengar,dräkt och repen.... det viktigaste att komma ihåg ;)

Syns imorgon världens bästa tjejer! Fullt ös medvetslös ( övertaggad eller vad? ) / Frida :D


Äntligen!

Och dräkterna är....KLARA! :)

/ Er egen sömmerska

Mindre vackra bilder

Detta är vi och jag älskar oss!

försök till Emma, vår maskot443705-27Truppen

Söndag 17/2

Söndag, och regionstävling i Uppsala.
Började med att halva truppen kom lite sent av någon anledning som jag inte känner till, eller jo Vanda var boven i dramat och hade inte meddelat att hon inte skulle åka med i bilen. Men pigga och glada satte uppvärmningen igång. Nya linnet och benvärmade gav oss en riktigt profisionell look. Förtränings program gick väl sådä, trots att vi inte har några motståndare på reg tävlingar tycker jag ändå att vi var taggade. Kanske berodde det på hallen? Vi vann ju faktiskt SM guld i fyrishov för två år sedan ;)
Dags för tävlingsdags och första programet var tunnband/käglor. Lite onödigt mycket dropp och trassel men när vi tittade på filmen blev jag förvånad över att programmet såg såpass bra ut. Sedan var det dags för rep och vi var enormt snygga i de lånade dräkterna, vilket vi även fick höra uppifrån läktaren ;) Det var fummel även i detta program och vi har lite att finslipa på inför miss Valentine men programmen går frammåt:) 
Denna söndagstävling avslutades genom lite fotografering, vissa bilder mer seriös en andra. Förhoppningvis laddar Nanya upp dom här på bloggen lite senare ;)

Senaste nytt från gymnastikvärlden: Torsby har startat en seniortrupp!

Puss och kram :) / Frida

15/2

Jag har fått uppmaningar av Vanda att det är dags för mig att skriva här nu och någon gång måste väll vara den första :) jag kan ju börja med att säga grattis i förskott till Julia som har namnsdag imorgon =) När jag kom hem hade pappa lagt en lapp där det stod "Julia har namnsdag 16/2" haha, han har bättre koll på mina kompisars namnsdagar än vad jag har. I alla fall, grattis Julia!!

Idag på träningen körde vi på bra och det märks att det bara är 1 vecka kvar till Estland. Alla kämpar på in i det sista.  vi satte som vanligt upp egna mål inför träningen och mitt var att peppa truppen =) vet iof inte om jag lyckades särskilt bra för i slutet av träningen var alla block inplockade förutom mitt och man vet ju aldrig vilken tanke som ligger bakom detta .. man kan ju undra om det är för att blocket fått "kräkstämpeln" eller om det var ett personangrepp?  jag hoppas på det första ;) fast det ser nog inte så bra ut då man kollar tillbaks på vad truppen har skrivit om mig innan på den här sidan: "svullar kinamat" "knäar cissi i ryggen- revansch med kägla i huvudet" "nerkräkt block"..  HAR NI NÅGOT EMOT MIG TRUPPEN!?!? det här krävs ändring på !

Nu sitter jag här och har försökt sy dräkten som vi ska ha till regionstävlingen på söndag. Det går inte särskilt bra så det lutar åt att jag kommer behöva be cissi om hjälp! hon är ju trots allt vår lilla sömmerska.
 
men men, nu ska jag gå och titta på tv och kanske göra ett försök till att sy dräkten.
ladda till på söndag tjejer!! sen är det bara en vecka kvar till Miss Valentine och efter det två veckor till NM !!!

Godnatt, sov gott och dröm sött

ps. Tack för allahjärtansdag-kortet du gav oss Vanda! hur fint som helst! ds.

Alla hjärtans dag

Man skulle kunna tro att det det var en glad och kärleksfylld träning men oj så fel man kan ha. Alla andra förutom jag fick ett alla hjärtans dag kort idag på träningen. Avsändaren sa att hon "glömt" mitt kort hemma. Inte för att ja på något sätt tog åt mig, men ändå.

Cäsilija


Premiär

Oj, första inlägget skrivet av mig här i bloggen! Alla jublar! Nej men helt ärligt är det väl dags att man skriver nåt i sin egen blogg så att inte Vanda och Frida är de enda som berättar allt som händer i våran egna lilla värld.


Idag var det en bra träning på många sätt. Vi drabbades inte av några alvarligare skador, förutom Nanya som hoppade in med knät i min rygg, och programmen gick faktiskt riktigt bra! Vi han dock inte med så mycket som vi trott men det vi körde var bättre än vi brukar och då ska man väl inte klaga, right? När vi hade mentalträning pratade vi om vad som är det värsta som kan hända på de stora tävlingarna och det är skönt att höra att truppen tycker ungefär likadant som jag själv. Jag har målat upp små scenarion för mig själv och om dessa skulle inträffa så skulle jag verkligen skämmas ihjäl. Man kanske helt enkelt får en black out och inte kommer ihåg programmet vilket förstör för alla andra, man kanske är sjuk och spyr ner hela mattan i programmet eller man kanske rent av spräcker dräkten och blir tvungen att springa runt halv naken dansandes på en matta. Frågan är vad är värst?


Nu är det dags för mig att för femte gången mäta mig själv överallt och skicka in vilken storlek jag ska ha på träningskläderna som vi ska få. Måste erkänna att jag inte passar in någonstans. Antingen blir benen på tok för långa eller så får jag inte andas för att kunna få plats i de där kläderna. Vad är det för fel på onesize?


Pussiluss Cecilia


Och för er som undrar. Ja, jag hämnades på Nanya, hon fick en kägla i huvudet.


Naprapat

Idag var jag hos naprapat-Ola. Det var en ganska trevlig upplevelse. Höll på att börja skratta nervöst när jag skulle rita ut på en bild av en människokropp var mitt fel ligger (ljumskarna), men den speciella proffessionaliteten som bara finns hos läkare gjorde att situationen blev mer normal än vad den annars skulle varit. Efter att ha diskuterat mina brister, kollat in mina muskler och testat min muskelkapacitet var det dags för massage. YEY, tänkte jag såklart, men man ska aldrig ropa hej innan man kommit över ån. Det var högst smärtfullt ska jag berätta! Men efteråt kände jag en helt ny känsla av en varm och mjuk muskel, vilket var väldigt mysigt. Ola ville att jag skulle ta med min kära pojkvän nästa gång, så att han kunde fortsätta göra massagen på mig två gånger i veckan. Jag får väl se hur det går med den övertalningen..

Egentligen skulle min dag bestått av bara PLUGG men det har gått sådär ("jätteoväntat"). Har pluggat samanlagt 2 timmar typ vilket är oroväckande eftersom jag har två prov på torsdag och jag kan ingenting. Bästa kompisen Anna kom hit istället och jag lagade fisksoppa. Tipsar om nya dokumentärserien i ettan "Klass 9A". Helt underbar.

För er som börjar tröttna på mig kan jag berätta att jag försöker öövertala de andra att skriva. De är lite sega i starten men jag lovar att när de väl gör premiär, så gör de det ordentligt.
Tills dess; Ha det bra!
 
/Vanda


Söndag 10/2

Jaha och så var det söndag. Sista dagen på helgen. Vilket innebär att en hel skolvecka väntar på att sluka mig. Men det innebär även en hel vecka full av träningar.

Dagen började med en tidig morgonträning. Var väl endast jag och Vanda som riktigt hade vaknat denna morgon :P Först var det balett med Bex som stog på schemat. Vi fick beröm idag också. Vilket är mycket trevligt tyvärr har väl inte våra program gått framåt lika mycket. Men de ska det bli ändring på ;)
Resten av träningen var inte den mest effektiva, men ändringar tar lång tid att fixa.
Efter 4 (eller 6) program och världens snabbaste sprintlopp till tunnelbanan med Freddie rann svetten (fräscht I know!) innanför min tjocktröja.

Men men, nu måste jag väl fokusera lite på min hög av läxor. Kan ju inte påstå att jag längtar efter att ge mig in i fysikens djungel. Ha det bra puss och kram / Frida

7/2

HELLO THERE!
Dagens balettlektion var en ren sensation; Bex var helt överlycklig för att vi var så duktiga. "Ni ser ut som dansare på en balettlektion och inte som gymnaster som aldrig provat balett". YEY! (som Bex brukar säga). Alltid roligt för de bortglömda barnen (läs oss) att få lite beröm sådär spontant.

Träningen efter baletten blev lite speciell. Nån tjej från Göteborg skulle rekrytera "skådespelare" till en film om en avdankad RG-gymnast (vilken gengre hamnar den i?) och vi skulle provspela. Hon filmade våra program och sen var det dags för casting. Jag och Fredrika gjorde succé med våra skills. Vi fick improvisera ihop ett drama där hon hade blivit gravid med mitt ex, som jag fortfarande var kär i. Jag är verkligen inte van vid att spela teater och har inga som helst erfaranheter, så det var en helt klart obekvän situation. Tyvärr hann inte Cissi och Frida köra sin provspelning. Vi får hoppas att de inte har oanade talanger som skulle gjort filmen (som bara är ett skolarbete typ) till en braksuccé.

Idag fick jag prova dräkten vi kommer att köpa/låna till Miss Valentine och NM. Den är verkligen fin och jag tror att den kommer att passa oss bättre än den turkosa vi brukar ha.Från igårdagens träning har jag inte mycket mer att tillägga. Mer än att höjdpunkten var när Emma kräktes ner Nanyas träningsbok. image24
Jag på baletten idag

HA DET BÄST! KRAM KRAM från VANDA

Tisdag 5/2

Hejhopp.
Måste meddela att jag är lite besviken att inga fler har skrivit i bloggen, except Vanda som har varit så söt och duktig och skapat denna vackra blogg. I know vi har haft den kanske i max 3 dagar (?) men jag har ändå varit inne och kikat minst 1000 gånger. Att vår blogg kommer bli den mest lästa i Sverige är kanske to much?Kanske har jag lite för höga förväntningar? Men jag vet att vi alla fall har en trogen bloggläsare, Carro min söta klasskompis :)

Imorgon är det träning med Inger och jag är förkyld,blä! Men förhoppningsvis är världens sötaste barn i hallen, Emil och Emma. Inget kan slå en träning då Emil springer runt i hallen och är så glad som ett barn kan vara.

Nä nu måste jag fortsätta med mitt pluggande. Någon som kan hjälpa mig att svara på den filosofiska frågan "Vad är fysik? "

Vi ses :)

Måndag 4/2

Ja då var det dags att skriva det första riktiga inlägget här i bloggen :) Det är jag, Frida, som fick äran.

Kan ju alltid börja med att berätta om hur dagens träning såg ut.  Den började , precis som alla andra träningar,  med att  vi körde kast. Underbart nog slapp vi konditionsuppvärmingen. Fast jag slapp göra rätt mycket idag eftersom jag kände mig febrig, men ändå. Efter lite riskträning och tänjning var det dags för golvbaletten. Otroligt nog hann vi även köra sammanlagt 6 stycka program, rekord!  Ärligt talat hur många är det som vill läsa om exakt vad vi gjorde på träningen? Förmodligen väldigt få. Träningen slutade ialla fall väldigt bra för min del, fick höra av Anna att hon tyckte att vårat repprogram har blivit mycket bättre. JIPPI allt slit börjar kanske ge resultat.

Btw om 18 dagar åker vi till Estland, 18 dagar är ingeting. Men den här gången ska vi krossa Övik! We can make it! Dessutom ska vi ju fixa till dräkten och låna  friståendetruppens så vi kommer se grymt snygga ut :) 
Och om endast 35 fjuttiga dagar befinner vi oss i Köpenhamn. Där har ialla fall jag planerat att göra mitt livs bästa  tävling och ta guldmedalj i Nordiska Mästerskapen och jag har räknat med att ni också har det som mål tjejer. Att Finland har varit med på EM är inget som ska stoppa oss ;)

Nä nu ska jag vila framför tv:n. Somliga har ju tränat och inte svullat i sig massa med god mat och pratat kinesiska på en restaurang haha ;) Hoppas du hade det trevligt Nanya :)

Njut av dessa nostalgi bilder. Vi har blivit färre men enormt mycket bättre.
 

Puss och kram

Läger i Enköping i september

Lite bilder från ett helgläger i höstas

image11



Seniortruppen gör comeback

Hallå och välkommen till RGseniortrupps nya blogg. För er som inte vet vilka vi är, och bara har halkat in här av ren tilfällighet (stor chans), så tänkte jag berätta det. Vi är 6 stycken tjejer ellan 15 och 18 år som tränar Rytmisk gymnastik i SOL-flickornas GF. Vi har känt varandra och tränat tillsammas i evigheter och vi gillar verkligen vad vi gör. Just nu hårdtränar vi för att om drygt tre veckor åka till Estland för att tävla mot världseliten och sedan två veckor efter det tävla på Nordiska Mästerskapen i Köpenhamn. Hoppas att ni kommer att gilla att läsa om våra äventyr!

         
Fredrica          Frida            Cissi                Julia                 Nanya             Vanda

/ Vanda

RSS 2.0