24/2

HEMMA I SVERIGE!

Och så var våran lilla resa till Estland över. Denna resa som jag trodde skulle gå i hälsans och svältenstecken tog en helt annan vändning. Yoghurt, frukt och snabbmat var det vi levde på. Men vad ska man göra om alla matställen är stängda klockan 11 på kvällen? Tacka vet jag Mc donalds, till och med rysslandslandslag åt där så det så ;)

Torsdag 22/2
Resan från arlanda till Tallin gick smidigt och snabbt. Tyvärr var inte bussresan till Tartu lika mysig. Efter en tre timmars lång syrefri bussfärd i 100 grader var vi alla rätt trötta, men det var bara att dra på sig träningskläderna och sätta igång och träna. Hallen var enorm! Den var hur underbar som helst, skulle göra allt för att få  träna där. Läktarna var utdragbara, hur coolt är inte det?! Vi körde lite kasst och sammarbeten. Extremt hungriga var vi sedan tvugna att sitta och vänta på att våra tränare skulle vara klara från ett möte. Klockan hann bli runt tio innan det  var dags för avfärd mot hotellet. Hungriga som vi var åt vi en enormt billig middag på mc donalds, inte nyttigt på något sett, men vi är som sagt inte ryska gymnaster som klarar att leva utan mat. Klockan hann bli rätt mycket innan vi kunde krypa ner i våra sköna sängar på det fina hotellet. 

Fredag 23/2
Fredag, och första tävlingsdagen. Klockan ringde för mig och fredrika klockan halv 7, svensk tid halv 6. Ingen av oss var särskilt pigga men vi tog oss ner till frukosten. Hela truppen hade börjat äta förutom cissi och julia. Att Julia inte kommer i tid var inget som vi reagerade på men Cissi! Det var något nytt. Tessan gick upp och knackade på, och det visade sig att de hade försovit sig. Som tur var hade vi rätt mycket tid på oss.
Vi hade förträning klockan tio och allt gick riktigt bra. Sedan var det dags för en väldigt lång väntan, hela 10 timmar lång väntan för att få tävla. Dessa timmar spenderade vi sittandes på en hård läktarbänk. Som tur var bjöd tävlingen på väldigt fin gymnastik med gymnaster VM nivå. Vi hann även få i oss en mindre god korvsoppa och en yoghurt. För att vi inte skulle dö av hunger tog vi även en promenad i solen till en mataffär. Tyvärr höll den inte lika bra standard som svenska mataffärer, färdig gjorda mackor eller sallader existerade inte. Klockan tickade på och vi fixade både hår och smink och blev rikitigt snygga. Till slut var väntan över och det var dags att sätta igång att värma upp. Vi lyckades även ta lite plats på förträningsmattan innan den ryskamaffian invarderade mattan. Det var en skön stämning i truppen och ingen verkade vara okontrollerat nervös. Det blev äntligen vår tur att inta golvet. Vi körde ett väldigt bra program som vi ska vara stolta över, även fast det skedde individuella missar. Repprogrammet har blivit så himmla mycket bättre och det ser bra ut inför NM. Poängen blev tyvärr inte tillräckligt hög för att vi skulle slå våra konkurrenter Örnsköldsvik, men vi tar dem nästa gång. Härligt nog slog vi ialla fall Estland. När vi sedan skulle ta bussen mot hotellet kom de ryskagymnasterna och trängde sig, så det var bara att vänta på nästa buss. Även denna kväll var klockan såpass mycket att vi var tvugna att äta på mc donalds.

Lördag 23/4
Även denna morgon startade halv 7 och en hotellfrukost. Denna morgon hade julia och cissi inte försvovit sig utan de hade råkat ställa klockan en timme för tidigt. Förträningen gick bra och denna dag tävlade vi bara med tunnband/käglor programet. Det blev en lång dag innan vi fick tävla och några av oss passade på att sova lite på golvet i vårat lilla hörn i hallen. Väl dags för tävling var jag väldigt nervös. Vi körde programmet bra och höll ihop som trupp men vi har kunnat och kan köra mycket bättre! På kvällen var det gala, vilken innehöll några väldigt bra nummer, medan andra nummer floppade totalt. Klockan hann inte bli lika mkt denna kväll och Nanya och Julias mamma såg till att vi kunde äta på en pizzeria i närheten av hotellet. Pizzan var jätte god och pizzerian var jätte fin. Mätta och belåtna gick vi tillbaka till hotellet, vissa galnare än andra. Frågan är vad hade Nanya egentligen druckit? ;)  Efter lite modellande i hissen sammlades vi på nanyas och vandas hotellrum och tittade på det vi filmat från dagens tävling och gjorde upp planer för vad vi ska ändra i programmen. Efter lite prat kröp vi alla ner i våra sängar.

Söndag 24/2
Jag var så enormt trött att jag inte ens hörde väckarklockan ringa. Det kändes som att jag inte sovit på 100 h. Jag var verkligen tvungen att anstränga mig för att kunna resa mig ur sängen. Vi rammlade ner till frukosten för att sedan direkt gå och lägga oss igen. Vi var tyvärr tvugna att cheka ut från hotellet klockan 12 och vår buss gick kvart över 2. Vi spenderade tiden genom att strosa runt i lite affärer och åt pannkakor med glass till lunch. Jag köpte ett par vita lofers som jag är jätte nöjd med :)
Bussresan gick snabbt och smidigt och vi pratade på om allt mellan himmel och jord, bla Lenas pappas matkunskaper, falukorv med köttbullar är väl inte direkt någon succé. Inchekningen gick snabbt och smidigt. Säkerthetskontrollen eller vad det är gick inte lika smidigt, både Freddie och Vanda hade omedvetet varsin sax i handbagaget haha. Hur kan man ha en sax med sig omedvetet?!
Efter lite taxfree kollane och korsordslösning gick vi på planet och på började hemresan. Då passagerare på planet började fråga oss om våra tunnband vi hade med oss kändes det som att vi var en turist attraktion men det är ändå kul att folk våga fråga vad vi sysslar med. Efter en ganska turbulent laddning kunde vi sätta fötterna på svensk mark och avsluta denna utlandsresa.

Tack för en jätte rolig resa tjejer och bra jobbat, hoppas någon laddar upp lite bilder sen :)
Ses imorgon <3 / Frida


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0